Pretraga

Roditelji osnovali inicijativu ‘Svi imaju pravo na izbor’: Žele izabrati online školu za svoju djecu

Grupa roditelja okupila se u inicijativu ‘Svi imaju pravo na izbor’. Ministru Radovanu Fuchsu napisali su pismo na pet stranica u kojem pojašnjavaju zašto bi baš oni trebali odlučivati hoće li njihova djeca nastavu imati online.

Foto: srednja.hr

– Tražimo da se u ovoj izvanrednim pandemijskim okolnostima prihvati daleko racionalnija opcija online nastave, kao opcija koju treba doraditi, a koja realno najviše štiti zdravlje građanki i građana RH i naše djece, stoji u pismu inicijative ministru Radovanu Fuchsu.

Grupa roditelja preko Facebooka se okupila u inicijativu  ‘Svi imaju pravo na izbor’. Zahtijevaju da im se omogući da izaberu žele li da njihova djeca nastavu iduće godine pohađaju online ili u školi.

– Obraćamo vam se kako bismo izrazili, prije svega, zabrinutost za našu djecu vezano za početak nove školske godine, u situaciji kada smo suočeni s epidemijom novog virusa COVID-19. Znamo da dijelite naše mišljenje kako je dužnost svake vlade brinuti o sigurnosti svih stanovnika u državi, a posebno voditi brigu o dobrobiti djece, pišu ministru.

Pohvalili su oblik online nastave koji je primijenila njegova prethodnica Blaženka Divjak.

– Smatramo da je MZO odradilo odličan posao u organizaciji online nastave koja je započela u ožujku ove godine. Nadalje, smatramo da je u cilju zaštite zdravlja, ne samo naše djece već i zaštite zdravlja nas roditelja, naših roditelja i obitelji, neophodno omogućiti nastavak online nastave kao opciju za početak nove školske godine 2020. /2021.
Kako se situacija s epidemijom u RH još uvijek ne smiruje, u ovom je trenutku neophodno da MZO donese odluku koja će se s najmanje negativnog utjecaja odraziti na djecu, njihov napredak, sigurnost i život unutar obitelji, a to je odluka o opciji nastavka online nastave u novoj školskoj godini, ističu svoj zahtjev.

Pojasnili su ga s nekoliko agrumenata: virus je nedovoljno poznat, škole nemaju odgovarajuće higijenske uvjete pa čak stres i strah.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Roditelji osnovali inicijativu ‘Svi imaju pravo na izbor’: Žele izabrati online školu za svoju djecu
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap