Pretraga

Svi prvašići u Hrvatskoj dobivaju posebnu slikovnicu: ‘Vjerujemo da će obogatiti njihovo iskustvo’

A- A+

Središnji državni ured za demografiju i mlade svim prvašićima poklonit će slikovnicu Mudrica. Sve je to, opisuju iz Središnjeg ureda, u sklopu njihove predanosti obrazovanju i poticanju emocionalnog razvoja djece. Priča prati glavnu junakinju Mudricu koja se priprema za prvi dan škole, a dostupna je i u online izdanju.

mudrica slikovnica za prvašiće

Mudrica | foto: Pexels, Središnji državni ured za demografiju i mlade

Središnji državni ured za demografije i mlade svim prvašićima poklanja slikovnicu Mudrica. Kako pišu na svojim internetskim stranicama, slikovnicu su odlučili darovati u sklopu svoje predanosti obrazovanju i poticanju emocionalnog razvoja djece.

– Polazak u prvi razred predstavlja veliki trenutak u životu svakog djeteta i njihovih roditelja. To je vrijeme kada se mališani upućuju u svijet obrazovanja, stvaraju prve prijatelje i stječu neprocjenjivo iskustvo koje će ih pratiti kroz cijeli život. No, zajedno s tim uzbuđenjem često dolazi i određena doza treme i neizvjesnosti. U toj cijeloj priči pronašla se i Mudrica, djevojčica koja korača u školski svijet, kazali su iz Središnjeg ureda.

Izdvojeni članak
pad broja učenika

Novi, otužni podaci: U deset godina izgubili smo 58.570 učenika, evo gdje je situacija najgora

Priča slijedi avanture glavne junakinje Mudrice koja se priprema za svoj prvi dan u školi. Kroz ilustracije i emotivne dijaloge, napomenuli su iz Središnjeg ureda, djeca se mogu lako poistovjetiti s glavnim likom i njegovim osjećajima. Dodali su i da roditelji mogu čitati slikovnicu svojoj djeci i poticati razgovore o strahovima te očekivanjima.

– Vjerujemo da će ‘Mudrica’ obogatiti njihovo već ionako značajno iskustvo polaska u prvi razred. Na taj način postat će mala, ali značajna uspomena na njihovo odrastanje i ulazak u novu fazu djetinjstva. Autorica ove slikovnice shvatila je važnost osjećaja sigurnosti i podrške prilikom polaska u školu te je stvorila priču koja djeci pomaže razumjeti i prihvatiti promjene koje dolaze s ovim važnim trenutkom, zaključili su iz Središnjeg ureda.

Cijelu slikovnicu možete pronaći ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap