Pretraga

Udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi dodijeljeno 5,5 milijuna eura, evo kome idu sredstva

A- A+

Ukupno 5.509.426 eura dodijeljeno je projektima udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi. Udruge su same prijavljivale projekte na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja, a sredstava je dobilo njih 60. Najveći dodijeljeni iznos po projektu je 152.751 euro.

asistent_učenje_instrukcije

Ilustracija: Unsplash

Sredinom lipnja Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvorilo je javni poziv za prikupljanje prijava projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Udruge su se same prijavljivale na ovaj poziv, a mogle su prijaviti projekte koji se provode do 1. srpnja 2024. godine.

Udrugama dodijeljeno 5.509.426 eura

Ovih je dana Ministarstvo na svojim stranicama objavilo i odluku o dodijeljenim sredstvima, a ukupno je dodijeljeno 5.509.426 eura. Najveći iznos od 152.751 eura dobila je Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Put u život u Zagrebu. Iznos od 143.521 euro dodijeljen je Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom u Rijeci, dok je treći najveći dodijeljeni iznos 128.854 eura, a dobila ga je za svoj projekt Udruga pomoćnika u nastavi Grada Zadra i Zadarske županije.

Podsjetimo, udruge su mogle prijaviti samo jedan projekt s dva ili više partnera, pri čemu je obvezno partnerstvo prijavitelja sa školom/školama i osnivačem škole/škola u kojima prijavitelj osigurava uključivanje pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju.

Izdvojeni članak
prosvjed pomoćnika u nastavi 26.4.2022.

Stiže novi pravilnik za pomoćnike u nastavi: ‘Od jeseni će konačno moći reći da primaju plaću’

Strogo je propisano na što moraju biti utrošena sredstva

Pored škole i osnivača škole udruga je mogla prijaviti partnerstvo i s jednom ili više udruga (sunositelja projekta) na osiguravaju uključivanja pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju.

Dodijeljena sredstva udruge moraju utrošiti na isplatu naknada za rad pomoćnika u nastavi u neto iznosu od 4,65 eura po nastavnom satu, putne troškove, dnevnice, božićnice, regres i sva ostala prava koja im pripadaju po TKU za javne službenike, zatim za trošak naknade plaće voditelja projekta te operativne troškove projekta.

U dokumentu ispod možete vidjeti kojim su udrugama dodijeljena sredstva, a ako vam odluka nije vidljiva, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap