Pretraga

Foto: Rektorove nagrade ove godine uručene u privremenim prostorijama Sveučilišta

A- A+

U privremenim prostorijama Sveučilišta u Zagrebu na Kajzerici, ovog je četvrtka održana svečana dodjela Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2022./2023. Rektor Sveučilišta, Stjepan Lakušić, dodijelio je 100 nagrada u pet kategorija, a neki su studenti dobili i novčanu nagradu u iznosu od 200 eura.

Svečana dodjela Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2022./2023. održana je ovoga četvrtka, po prvi puta u privremenim prostorijama Sveučilišta u Zagrebu. Kao što smo nedavno pisali, Sveučilište je preselilo s Trga Republike Hrvatske u zgradu Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe SEECEL na Kajzerici.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić, dodijelio je 100 nagrada u pet kategorija. Studenti u kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad, dobili novčanu nagradu u iznosu od 200 eura. To je poprilično zanimljivo za istaknuti, prvenstveno zbog toga što je bivši rektor Damir Boras ukinuo dodjeljivanje novčane nagrade 2016. godine.

Izdvojeni članak
Zgrada Sveučilišta u Zagrebu i novčanice eura

Poznati dobitnici Rektorove nagrade u Zagrebu: Evo koji će studenti dobiti i 200 eura

– Čestitam nagrađenim studenticama i studentima. Oni su primjer izvrsnosti, a Rektorova nagrada je simbol priznanja za njihove uspjehe. Izuzetno smo ponosni na sve nagrađene studente, ali i na sve one koji su sudjelovali u natječaju, a nisi dobili nagradu, jer su svojim radom i trudom iskazali izvrsnost koju nastojimo prepoznati i poticati kod naših studenata, rekao je Lakušić u svom uvodnom govoru.

Iskoristio je ovu priliku i da se zahvali svim mentorima koji, kako navodi, uvijek pronađu vremena da pomognu studentima u svojim radovima. Zahvalio je i roditeljima studenata, koji su ih podržavali u pisanju radova za Rektorovu nagradu. Kako je dodjela izgledala, provjerite u našoj velikoj galeriji na Facebooku, a imena svih dobitnika dostupna su na sljedećoj poveznici.