Pretraga

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Medicinski fakultet

A- A+

Naše hodočašće po zagrebačkim menzama polako se bliži kraju. Posjetili smo menzu na Medicinskom fakultetu, nakon odgađanja zbog nepristupačne lokacije. Preko Schlosserovih stuba smo se uputili na Šalatu bez velikih očekivanja i kao što to obično biva ugodno smo se iznenadili.

Skoro na samom kraju našeg obilaska zagrebačkih menzi došla je na red i ona na Medicinskom fakultetu. Nakon što smo dušu ostavili negdje na polovini Schlosserovih stuba i zastajkujući izvukli uzbrdicu preko Šalate, Medicina se ukazala kao fatamorgana. Dvoje izgladnjelih novinara uz manju pomoć jednog studenta je pronašlo ulaz u menzu tako da ni vama pronalazak ove lokacije ne bi trebao biti neki problem, a s obzirom da smo na Medicinski fakultet došli bez velikih očekivanja moramo priznati da nas je poprilično oduševilo ono što smo tamo zatekli.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Lašćina

Varivo i lignje za prste polizati

Ponuda hrane koja se našla studentima na raspolaganju sredinom radnog vremena bila je poprilično velika. Nudila su se dva mesna obroka, lignje, juha, varivo od cvjetače te čitav niz priloga, voće i sokovi.

Kušali smo dva menija. Jedan su činile pržene lignje s prilogom od riže i juhu, a drugi se sastojao od junečeg odreska s pire krumpirom i varivom od cvjetače. Moramo priznati da smo uz manje zamjerke bili vrlo zadovoljni s oba menija. Posebno bismo pohvalili sjajno spremljene lignje te iznimno ukusno varivo od cvjetače.

Mane su se krile u standardnim boljkama hrane u menzi. Naime, riža je
bila pomalo suha, meso tvrđe od idealnog, ali sve u svemu vrlo dobro. Također, rado bismo vidjeli više slastica u ponudi.

Ocjena: 8/10

Izdvojeni članak

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu se prodavali ispiti

Sasvim ugodan ambijent

Ugođaj u samoj menzi nije pretjerano impresivan, ali je sasvim ugodan. S obzirom da ima dosta prostora te da stolovi nisu nagurani jedni na druge jest ćete bez klaustrofobije. Glavni adut ovog prostora je prozračnost i širina, a u trenucima kada smo mi posjetili Medicinu nije bilo ni gužve. Pohvalna je i činjenica da nema dreke i vike kao u nekim drugim menzama, a kolegica je primjetila kako su točkasti stoljnjaci zanimljiv i osvježavajući detalj.

Ocjena: 7/10

Nema gužve, ali način naručivanja malo zbunjujući

U petak poslijepodne, kada smo posjetili menzu na Medicinskom fakultetu gužve gotovo i nije bilo. Od kada smo ušli do trenutka kada smo sjedili i jeli za stolom prošlo je jedva pet minuta od čega je većina vremena prošla dok smo uspjeli odabrati što jesti. S obzirom da ocjenu dajemo na osnovu jednog posjeta, ostavljamo mogućnost da je naš slučaj iznimka, a ne pravilo.

Kad je veća navala studenata probleme tek može stvarati pomalo zbunjujući sustav naručivanja. Na obje strane ograđenog prostora može se ući i na obje strane sjedi po jedna gospođa za koju je lako pretpostaviti da je blagajnica te je lako poći u kontra smjeru. No kao što to obično biva ulaz je s desne strane. S prilično nepregledne table malo je teže odabrati hranu koju želite jesti no kad izaberete i platite makar ste sigurni da će vam biti netom izvađena iz lonca.

Ocjena: 8/10

Izdvojeni članak

Dekan Medicinskog fakulteta: vaši doktori znaju anatomiju

Čisto kao apoteka

Kao što to i priliči Medicinskom fakultetu u ovoj se menzi zaista vodi računa o čistoći. Prostor ne ‘krase’ neugodni mirisi koje smo znali sretati u ostalim menzama, a posuđe i pribor za jelo su besprijekorni. Očito je kako i studenti vode računa o čistoći pa tako nema napuštenih pladnjeva ili prljavštine po stolovima.

Jedina zamjetka je nedostatak koševa za smeće koji su ponekad zaista potrebni.

Ocjena: 9/10

Medicina iznad očekivanja

Kao što sam već u uvodu napisao, na Medicinu smo se uputili bez velikih očekivanja. Naravno za to nema nekog razumnog objašnjenja već je posrijedi čisto subjektivna percepcija. Bez obzira na to činjenica je da nas je ova menza zaista pozitivno iznenadila. Sasvim pristojna hrana i čistoća zasigurno su forte Medicine. A razlog njene relativne nepopularnosti leži u lokaciji koja je prilično nepristupačna, no to sigurno ne muči studente medicine jer se makar ne moraju gurati u redu s desecima studenata s drugih fakulteta.

Svemu navedenom menza u sklopu Medicinskog fakulteta plasirala se na visoko treće mjesto. Bolji plasman nije mogla ostvariti, jer u kategoriji dodataka stoji nula, a bez bonusa je teško sustići sjajnu borongajsku menzu.

Ukupna ocjena: 32/40(43)