Pretraga

Studenti, provjerite svoje mailove: Započela nova runda dodjele STEM stipendija

A- A+

I u ovoj akademskoj godini Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 državnih stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima. Ponovno je pomaknuta crta na rang-listi dobitnika, čime je dodatan broj studenata ostvario pravo na ovu stipendiju u godišnjem iznosu od 10.800 kuna.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavijestilo je studente kako je danas započeo novi, četvrti krug dodjele STEM stipendija. Rang- liste nisu dostupne javno, nego ih studenti mogu vidjeti u posebnom sustavu na ovoj poveznici. Studenti svoje mjesto na listi provjeravaju prijavom u sustav pomoću AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

– Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 6. veljače 2021. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja, prihvati uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna, stoji u obavijesti Ministarstva.

Izdvojeni članak
stipendije

Pomaknuta crta na rang-listi dobitnika državne stipendije u 2020./21., provjerite jeste li ostvarili pravo

Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

– Ako u navedenome roku student ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga (do popunjenja ukupne kvote u narednim pomicanjima crta na rang-listama), poručuju iz Ministarstva.

Podsjetimo, STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine. Ukupno će, dakle, dobitniku na račun biti isplaćeno 10.800 kuna.

Copy link
Powered by Social Snap