Pretraga

Studenti velikog sveučilišnog grada dobili novu, modernu menzu: Pogledajte kako izgleda

A- A+

U Splitu na Kopilici otvorena je nova menza ‘S.O.S.’. Menza će, rekli su sa splitskog Sveučilišta, podići kvalitetu studentskog standarda za oko 2.200 studenata. Menza ima 120 sjedećih mjesta, koštala je više od 700 tisuća eura, a prilagođena je i osobama s invaliditetom.

Split je dobio novi studentski restoran ‘S.O.S.’ u okviru Sveučilišnog odjela za stručne studije. Nova menza, napomenuli su sa splitskog Sveučilišta, podići će kvalitetu studentskog standarda za oko 2.200 studenata. Menza je na prostoru od 300 metara kvadratnih i ima 120 sjedećih mjesta.

– Također, kuhinja je opremljena najmodernijim uređajima, što će rezultirati i boljom kvalitetom hrane. Naziv novog studentskog restorana se idealno uklapa u situacije iz studentskog života, primjerice, kada je potreban predah u pauzama od predavanja  – S.O.S. stiže u pomoć. Riječ je o investiciji vrijednoj nešto više 700 tisuća eura, a posebna je i po tome jer je jedan od rijetkih restorana u Splitu koji su prilagođeni osobama s invaliditetom, kazao je Ivan Žižić, ravnatelj splitskog SC-a.

Izdvojeni članak

Veliki studentski grad dobiva novu menzu: Studenti su upravo odabrali njeno ime i za to dobili nagradu

Iz splitskog SC-a kazali su i kako južni zid restorana čine visoki prozori, a interijer je u modernom industrijskom stilu. Podsjetimo, ime ovog restorana odabrali su studenti u akciji darivanja, o čemu smo pisali. Rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić kazao je da se na Kopilici formira ‘mali kampus’ te da ovakvim projektima moto ‘studenti, studenti, studenti’ dobiva na značaju jer Sveučilište radi na tome da Split bude studentski grad.

– Za studente je ovo velika stvar jer ovo podiže studentski standard i kvalitetu studiranja. Ovo je važno za ovaj dio grada i za sve one koji žive u blizini. Naime, kampus nije centralno mjesto događanja za sve studente, u blizini ovog restorana je Pravni fakultet i Sveučilišni odjel za stručne studije. Možemo reći da je splitsko sveučilište jedinstveno po pitanju kvalitete studentske prehrane, zaključio je Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Copy link
Powered by Social Snap