Pretraga

Studentski zbor Vladu i Ministarstvo optužuje da su protiv interesa studenata

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na svojem Facebooku posljednju objavu vezanu za borbu sa Studentskim centrom naslovio je “Ministarstvo/Vlada protiv interesa studenata”. U objavi prozivaju Studentski centar da ne ulaže dovoljno u studentski standard, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu s Bkaženkom Divjak da ne kontrolira rad SC-a.

Restoran u Studentskom centru Zagreb; foto: Ivan Božić|srednja.hr

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu posljednjom objavom osvrnuo se na financije Studentskog centra u Zagrebu i neulaganje u studentski standard.

Prigovaraju Ministarstvu znanosti i obrazovanja što se kontrola rada SC-a ne provodi. Kako pišu, SC-om nisu iznenađeni, ali Ministarstvo ih je neugodno iznenadilo.

– Ono što nas je zateklo i neugodno iznenadilo je to kako Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na čelu s Blaženkom Divjak, ne poznaje Zakon, a sami su sudjelovali u radu i donošenju istoga. Studentski centri u Zagrebu po čl. 14. st. 2. Zakona o obavljanju studentskih poslova dužni su sav prikupljeni prihod od posredovanja uložiti u unaprjeđenje studentskog standarda. Za 2019. godinu, prihod od posredovanja SC-a Zagreb iznosi 73 milijuna kuna, a iznos koji je SC Zagreb uložio nije niti 11 milijuna. Gdje je ostatak od 62 milijuna kuna?! Gdje je unaprjeđenje u studentskom standardu, kada na službenim stranicama SC-a u financijskim izvještajima praktički nema pomaka u imovini naspram prethodne godine?! Zašto Ministarstvo radi kontra studenata? Zašto donose korisne zakone, ako ne misle provoditi ili nadzirati provođenje istih?!, stoji u objavi Zbora u koju su dodali i fotografije kojima potkrjepljuju svoje izjave.

 

Studentski zbor Vladu i Ministarstvo optužuje da su protiv interesa studenata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap