Pretraga

Sveučilište predstavilo novi vizualni identitet: Promijenili su izgled web-stranica i diploma, a predstavili su i ‘hudice’

A- A+

Ako je suditi po dizajnu, Sveučilište u Dubrovniku najmodernije je sveučilište u Hrvatskoj. Njihovi bi studenti tako uskoro s ponosom mogli nositi majice s novim, minimalističkim logotipom sveučilišta koji se sastoji od obrisa samo dva slova: D i U. Osim majici, Sveučilište je promijenilo web stranice, ali i izgled diploma.

foto: Sveučilište u Dubrovniku

Dvije godine rada na promjeni vizualnog identiteta Sveučilišta u Dubrovniku urodile su plodom.

– Promjenu smo pokrenuli radi bolje vidljivosti, prepoznatljivosti i pozicioniranja ne samo Sveučilišta nego i njegovih sastavnica i to u regionalnom, nacionalnom i međunarodnom prostoru visokog obrazovanja, pojašnjavaju s dubrovačkog sveučilišta.

Novi logotipi

Novi cjeloviti sustav vizualnog identiteta Sveučilišta djelo je dubrovačkih dizajnerica Nore Mojaš i Made Milićević iz Linear studija.

Novi logotip Sveučilišta u Dubrovniku

Izdvojeni članak

Sveučilište u Dubrovniku ima novog-starog rektora: Najavio je uvođenje novih studija

– Koncept vizualnog identiteta Sveučilišta u Dubrovniku zasniva se na univerzalnoj kratici za Grad – ‘DU’ kao Dubrovnik, koji je i dio kratice Sveučilišta – UNIDU. D i U kao znak komunicira spoj lokalnog (Dubrovnik) i internacionalnog (University), a pomoću DU se iščitava prepoznatljiv segment brenda sveučilišta – Grad. Dubrovnik su zidine, kule, volti, prolazi, a Sveučilište je utvrda znanja i portal u akademsku zajednicu, pa tako i modul ‘D’ svojim oblikom i pozicijom sugerira ove pojmove, objasnile su koncept novog vizualnog identiteta Mojaš i Miličević.

Istaknule su i kako geometrijski i tipografski pristup u kombinaciji sa živim i jarkim bojama Sveučilišta, odjela i ostalih sadržaja ‘tvore kohezivnu, izbalansiranu i koherentnu, ali živu i jaku vizualnu cjelinu’.

A osim novog logotipa, cjeloviti sustav vizualnog identiteta Sveučilišta uključuje i logotipe njegovih sastavnica, odnosno odjela.

Nove zastave i diplome

No, osim toga, studenti su dobili priliku podičiti se svojim sveučilištem i noseći hudice s logotipom, a Sveučilište je dobilo i novu zastavu.

Predstavili su i novi dizajn diploma.

Izvrsno osmišljene web stranice prilagođene korisnicima s poteškoćama

Ipak, vjerojatno najbolja stvar su, dakako, nove web stranice na adresi unidu.hr, koje je Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (FERIT).

Izdvojeni članak

Svima koji vole okoliš i more mogao bi se svidjeti novi studij u Dubrovniku

Uz to što su grafički izvrsno osmišljene i što su vrlo intuitivne, one su u potpunosti prilagođene za korištenje osobama s poteškoćama. Ako imate problema s vidom, možete koristiti ili veći pokazivač miša ili povećati tekst ili promijeniti i povećati font. Također, možete se poslužiti i s alatom koji će vam pročitati tekst naglas. Za otvaranje izbornika s opcijama pritisnite Ctrl + U.

– Nova web-stranica Sveučilišta prati suvremene trendove u informacijskim tehnologijama, na jasan i pregledan način omogućuje posjetiteljima pristup svim relevantnim sadržajima Sveučilišta i prilagođene su prikazivanju na uređajima različitih veličina. U izradi su i stranice sveučilišnih sastavnica te nova verzija web-stranice na engleskom jeziku, najavila je glasnogovornica Sveučilišta Sandra Buratović Maštrapa.

Copy link
Powered by Social Snap