Pretraga

Veterina, faks s kojeg je Šimpraga došao u rektorat, ogradila se od njegovog imenovanja na čelo Filozofskog

A- A+

Nakon vijesti da će suspendiranu dekanicu Filozofskog fakulteta, kao obnašatelj dužnosti dekana zamijeniti prorektor Miljenko Šimpraga, oglasio se i zagrebački Veterinarski fakultet, ogradivši se od njegovog imenovanja i postupaka. Fakultet je to s kojeg je Šimpraga 2014. godine došao na prorektorsku funkciju, a na kojem, ako je vjerovati službenoj stranici Sveučilišta u Zagrebu te imeniku zaposlenika Veterine, tamo još uvijek zaposlen kao redovni profesor.

Veterinarski fakultet u Zagrebu
Foto: Youtube screenshot; Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Izdvojeni članak

Drama na Filozofskom: Rektor Boras suspendirao dekanicu, svog prorektora postavio na čelo fakulteta

Nastavlja se drama na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon iznenadne suspenzije Vesne Vlahović Štetić, dekanice Filozofskog fakulteta, za obnašatelja dužnosti dekana postavljen je Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu koji je na tu funkciju došao s Veterinarskog fakulteta.

Veterina kaže da nema veze sa Šimpragom

Veterinarski fakultet danas je objavio priopćenje kojim se dosta jasno ograđuju od imenovanja Šimprage za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog, istaknuvši kako su svi njegovi postupci i sve dužnosti u nadležnosti rektorata.

Izdvojeni članak

Studentski zbor Filozofskog o suspenziji dekanice: ‘Je li ovo namjerna poruka da smo stoka?’

– Povodom objave vijesti u tiskovinama i na informativnim portalima o imenovanju prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenka Šimprage na funkciju obnašatelja dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i njegovog povezivanja s Veterinarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu želimo Vas obavijestiti da se ograđujemo od imenovanja prorektora Miljenka Šimprage budući da on trenutačno nije zaposlenik Veterinarskoga fakulteta te su svi njegovi postupci i dužnosti u nadležnosti Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, stoji u priopćenju koje potpisuje dekan Veterine Nenad Turk.

Dodaju i kako Veterinarski fakultet ni na koji način nije bio involviran ni informiran o imenovanju prorektora Šimprage na mjesto obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta pa stoga odbacuju bilo kakvo povezivanje Veterine i ovog imenovanja.

Šimpraga još uvijek profesor na Veterini?

Podsjetimo, Šimpraga je na prorektorsku funkciju došao upravo s Veterinarskog fakutlteta, a ako je vjerovati podacima na službenim stranicama Sveučilišta i Fakulteta, tamo je još uvijek zaposlen kao redoviti profesor. Tako na web stranici Sveučilišta u Zagrebu, u dijelu gdje se nalaze informacije o prorektorima, stoji kako je Šimpraga redovni profesor na Veterinarskom fakultetu. To se može vidjeti i na slici ispod.

Osim toga, u imeniku zaposlenika Veterine također se nalazi ime i kontakt Miljenka Šimprage, kao zaposlenika Zavoda za fiziologiju i radiobiologiju. To se, također, vidi na slici ispod.

Veterina, faks s kojeg je Šimpraga došao u rektorat, ogradila se od njegovog imenovanja na čelo Filozofskog
Share via
Copy link
Powered by Social Snap