Pretraga

[VIDEO] Prolaznici u Zagrebu pred našom su kamerom rješavali pitanja s mature, evo kako je to prošlo

A- A+

Maturanti su nedavno završili s pisanjem mature, stoga smo se odlučili uputiti u centar Zagreba i provjeriti kako bi se nasumični prolaznici snašli na ovogodišnjim ispitima. Pitanja su bila s A i B razine Hrvatskog, Matematike, Fizike i Vjeronauka. Kako su prolaznici odgovorili, možete pogledati u videu na našem YouTube kanalu.

Nakon gotovo punih mjesec dana pisanja mature, jedan od najstresnijih razdoblja za maturante konačno je prošao. No, kako ono ne bi odmah palo u zaborav, odlučili smo otići na ulice Zagreba te upitati nasumične prolaznike pitanja s ovogodišnjih ispita.

Budući da nismo htjeli previše ‘gnjaviti’ ljude, izabrali smo svega pet pitanja s A i B razine Hrvatskog, Matematike, Fizike i Vjeronauka. Tko god da je bio hrabar i odazvao se ovom izazovu, za nagradu je dobio ni više ni manje nego – lizalicu.

Primijetili smo da se i odrasli boje mature možda čak i više nego učenici, jer čim smo im rekli da riješe par zadataka, počeli su ‘bježati’ uz dobacivanje ‘Pa da se osramotim, ne znam vam ja to ništa.’

@srednja_hr Pitali smo prolaznike u Zagrebu pitanja s ovogodišnje mature iz Hrvatskog! U idućem videu vidjet ćete kako im je išla matematika! Zato zaprati #srednjahr #srednja #matura #maturanti #hrvatski #hrvatskijezik #fyp #foryoupage ♬ Old Disney Swing Jazz – Nico

Sudeći prema odgovorima prolaznika, čini se da im najviše problema zadaju osnovna pravopisna pravila, kao, primjerice, razlikovanje ije i je te velikog i malog slova.

Iako je bilo malo više razmišljanja, zadaci iz Fizike i Matematike prošli su ponešto uspješnije, dok su apsolutno svi točno odgovorili na pitanje iz Vjeronauka o Isusovom mjestu rođenja.