Pretraga

Ništa od odlaska na kebab nakon kasnog izlaska: Od danas na snazi nova mjera za ugostiteljske objekte

Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u Hrvatskoj je ove srijede 748 novozaraženih koronavirusom, a zbog značajnijeg dnevnog rasta zaraženih uvedene su i neke nove mjere. Jedna od njih je i zabrana rada svim ugostiteljskim objektima, uključujući i restorane s brzom hranom, mnogima omiljene destinacije nakon izlazaka.

Foto: Unsplash

Većini mladih poznato je kako vlada zabrana rada klubova nakon ponoći. Odluka je to donesena od strane Stožera civilne zaštite u jeku epidemije koronavirusa, a nove mjere donesene su proteklih dana zbog većeg dnevnog rasta novozaraženih.

Jedna od njih je i da se za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, uređuje rad i ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga. Od ove srijede, 14. listopada ugostiteljski objekti mogu raditi od 6:00 do 24:00 sata.

– Navedeno radno vrijeme odnosi se i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, osim za usluge smještaja. Navedeno radno vrijeme ne odnosi se na ugostiteljske objekte iz skupina “Hoteli”, “Kampovi” i “Ostali ugostiteljski objekti za smještaj”, osim za ugostiteljske objekte drugih skupina koji rade u njihovom sastavu. Na prijedlog županijskog stožera civilne zaštite radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga može se, za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, dodatno ograničiti, poručili su iz Stožera.

Također, ugostiteljski objekti obvezni su organizirati rad u skladu s općim i posebnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje možete vidjeti u nastavku.

Ništa od odlaska na kebab nakon kasnog izlaska: Od danas na snazi nova mjera za ugostiteljske objekte
Share via
Copy link
Powered by Social Snap