Pretraga

Pernar ponovno pokušao upasti na Tomaševićevu pressicu: Ovaj put je poveo i srednjoškolce

A- A+

Posljednjih tjedana zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića na pressicama za novinare revno prati bivši saborski zastupnik Ivan Pernar. I dok mu je u počecima upadao na pressice koje su se održavale na javnoj površini, ovog puta je pokušao ući u paviljone gdje se održava nekoliko sajmova. Za posjetitelje se ulaz na te sajmove plaća, ali novinari koji su imali akreditaciju kako bi pratili redovnu konferenciju gradonačelnika Zagreba koju održava svakog utorka mogli su ući. Tomašević je upravo zbog Pernara postavio redare koji ga ni ovaj put nisu pustili u prostorije gdje se održavala novinarska pressica, a Pernar je ovog puta sa sobom poveo i nekoliko srednjoškolaca.

ivan pernar i srednjoškolci

Foot: Screenshot | Ivan Pernar, Facebook

Bivši saborski zastupnik, kojega su u nekoliko navrata iz sabornice zaštitari morali iznositi, Ivan Pernar u posljednje se vrijeme fokusirao na gradonačelnika grada Zagreba Tomislava Tomaševića. U početku je pratio Tomaševića na njegovim pressicama za novinare koje je održavao na javnim površinama i postavljao mu pitanja kao, kako je rekao, građanin Zagreba.

Nakon što je tako ometao nekoliko pressica, gradonačelnik Tomašević ih je češće počeo održavati u prostorima institucija koje obilazi te ondje održava i svoje redovne konferencije za medije svakog utorka. No, ovog je utorka Pernar sa sobom poveo i nekoliko srednjoškolaca, točnije njih petero. S njima je pokušao ući u prostore na Velesajmu gdje su se održavali sajmovi za koje su posjetitelji trebali platiti ulaz, a novinari su mogli ući na pressicu s akreditacijama.

– Senfovi zaštitari opet ne daju ulaz. Mene nije strah doći među ljude, ali Tomaševića je strah. Ovo vam je bitno da vidite koliko vlada strah u tom čovjeku da on građane ne pušta blizu. Ako se ovoliko boji građana, kako misli vladati Zagrebom? Nikako, rekao je, između ostaloga, Pernar u videu dok su srednjoškolci stajali u pozadini.

‘Nismo došli s biciklom, nismo bili na prideu, doma sami čistimo smeće jer komunalni radnici ne rade svoj posao’

Sa sobom su imali i ‘transparente’, odnosno obične papire s natpisima ispisane markerima na kojima je pisalo: ‘Ostavka’, ‘Nisi niti za hot dog’ i ‘Očito da ne možeš’, samo što je netko od njih na transparent napisao netočno – ‘oćito’. Došli su, zajedno s Pernarom do redara koji je stajao ispred ograde i netko je komentirao kako ‘ta mladež nije opasna, nisu naoružani, samo trenirke imaju’. Pernar je u videu došao do učenika i tražio ih je da kažu zašto su došli i što misle o Tomaševićevom radu.

– Nismo došli s biciklom, nismo bili na prideu, doma sami čistimo smeće jer komunalni radnici ne rade svoj posao. Ali dobivaju plaću, to je dobro, da mogu svoje obitelji prehraniti, komentirao je jedan od, prema svemu sudeći, maloljetnih mladića.

Izdvojeni članak

Pernarofobija: Zastupnik ponovno obilazio srednje škole pa se sukobio sa svećenikom

Pernar je prije upadao u škole i tražio učenike da markiraju

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Pernar ima ‘posla’ sa srednjoškolcima, odnosno učenicima. Još dok je bio saborski zastupnik tijekom 2017. godine, praktički je upadao u škole kako bi se ‘družio’ s učenicima. Tada je, kako smo pisali, neovlašteno ulazio u obrazovne ustanove i nagovarao učenike da markiraju. Tadašnje Ministarstvo obrazovanja poslalo je upute školama kako se ponašati u takvim situacijama, a oko njegovog pokušaja druženja s učenicima tijekom nastave reagirala je i pravobraniteljica za djecu.

– Najoštrije osuđujem takve postupke te upozoravam na nužnost zaštite djece i prostora odgojno-obrazovnih ustanova od takvoga ‘političkog’ djelovanja pojedinaca, koji ne prežu ni od izravnog uvlačenja učenika u političku propagandu, iskorištavanje djece za vlastitu političku promociju i svoje političke ciljeve, istaknula je tadašnja pravobraniteljica za djecu, Ivana Milas Klarić.

Copy link
Powered by Social Snap