Pretraga

Preminuo dugogodišnji profesor Pravnog, bivši dekan i rektor: ‘Jedan od najboljih’

A- A+

Pravni fakultet u Osijeku objavio je na Facebooku da je preminuo Ivan Mecanović, dugogodišnji profesor, dekan te rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od njega su se putem društvenih mreža oprostili i bivši studenti koji poručuju da je bio jedan od najboljih profesora.

Akademska zajednica zavijena je u crno. U 88-oj godini preminuo je Ivan Mecanović, dugogodišnji profesor i bivši dekan na Pravnom fakultetu u Osijeku te bivši rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Bivši studenti se oprostili na Facebooku

Tužnu je vijest priopćio Pravni fakultet u Osijek na svojoj službenoj Facebook stranici.

– Prof. dr. sc. Ivan Mecanović bio je jedan od utemeljitelja našeg Fakulteta, jedan od prvih asistenata, četvrti po redu dekan Fakulteta te rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, napisali su.

Bivši studenti kojima je Mecanović predavao, izrazili su svoju sućut u komentarima.

– Počivao u miru. Jedan od mojih najboljih profesora, napisala je jedna bivša studentica prava u Osijeku.

Predavao je na raznim fakultetima

Inače, Ivan Mecanović rođen je 14. lipnja 1934. godine u Osijeku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Pravnom i Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je u nastavku svoje akademske karijere doktorirao ekonomske i pravne znanosti.

Tijekom 1986. godine obnašao je dužnost dekana Pravnog fakulteta u Osijeku, gdje je bio i redoviti profesor Ustavnog prava i Informatike, dok je od 1986. do 1990. bio rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Jedno je vrijeme predavao i na FOI-u u Varaždinu, na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, na FPZG-u te na poslijediplomskim studijima na Ekonomskom i Pravnom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovao je kao voditelj u organiziranju i izvedbi sedam većih znanstvenih projekata, a autor je više knjiga i oko 300 znanstvenih te stručnih radova.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap