Pretraga

‘Trudni mladići’ kao dio šokantne kampanje za sprečavanje tinejdžerskih trudnoća

A- A+

U Chicagu je pokrenuta pomalo neobična kampanja za sprečavanja maloljetničke trudnoće, a dio nje su i ‘trudni mladići’ koji su pomoću digitalne manipulacije ostali u ‘drugom stanju’.

www.youtube.com

Kako bi privukli javnost da zaista vide i zapamte poruku, ljudi iz Nacionalne kampanje za sprečavanje tinejdžerske i neplanirane trudnoće odlučili su se za dosta šokantan prikaz. U najnovijoj kampanji te grupe prikazuju se trudni mladići, koji su takvima postali uz pomoć digitalne manipulacije, piše Daily News.

Izdvojeni članak

Zabrinavajući broj djevojaka odgađa odlazak ginekologu: Kada obaviti prvi pregled?

Željeli su da svi vide poruku

Kampanju je pokrenuo Odjel za javno zdravstvo grada Chicaga, a neobični plakati pojavili su se na kolodvorima, autobusima i stanicama. Uz sliku mladića s trbuhom stoji poruka: ‘Neočekivano? Većina tinejdžerskih trudnoća je neočekivana. Izbjegnite neplaniranu trudnoću i seksualno prenosive bolesti. Koristite kondom. Ili čekajte.’

– Kod bilo koje vrste reklame najvažnije je zaustaviti prolaznike i natjerati ih da pogledaju poruku. Zbog džungle reklama oko nas, danas je to jako teško postići. Ali mi smo definitivno postigli taj prvi cilj, rekao je Bill Albert, glasnogovornik kampanje.

Izdvojeni članak

Hrvatska na vrhu Europe: Preko 5 000 maloljetničkih trudnoća u tri godine

Cilj je smanjenje tinejdžerskih trudnoća

Kampanja također potiče ljude da potraže informacije o lokalnim klinikama, pravima mladih, te o mjestima na kojima mogu dobiti odgovore na sva svoja pitanja o seksu.

– Sama pojava postera teško da će odmah smanjiti broj tinejdžerskih trudnoća. No to je poticaj na razmišljanje zbog čega može doći do ozbiljnijeg razmatranja ovih pitanja u mislima samih tinejdžera, a to je prvi korak prema promjeni ponašanja. Hoće li djelovati ili ne? Vrijeme će pokazati’, dodao je Albert.

‘Trudni mladići’ kao dio šokantne kampanje za sprečavanje tinejdžerskih trudnoća
Share via
Copy link
Powered by Social Snap