Pretraga

Učenik završio u bolnici s potresom mozga: Škola je htjela zataškati vršnjačko nasilje?

A- A+

U jednoj osnovnoj školi u Karlovcu učenik petog razreda ozlijeđen je na školskom igralištu. Roditelji dobivaju informaciju od škole kako je učenik nesretnim slučajem pao na beton i udario glavom, nakon čega je završio u bolnici s potresom mozga. Tek se kasnije saznalo da je dječak zapravo pao zbog drugog učenika koji ga je bacio na pod, a roditelji to nisu saznali iz škole nego od drugih roditelja koji su svjedočili događaju.

Foto: Unsplash

Kako prenosi HRT, prošlog je tjedna učenik petog razreda iz jedne osnovne škole u Karlovcu završio u bolnici s potresom mozga nakon nesreće na igralištu. Ne bi ovo bila neka posebna priča jer djeca se u igri vrlo često ozlijede, no ovdje se situacija zakomplicirala kada su roditelji otkrili kako je škola pokušala zataškati što se njihovom sinu zapravo dogodilo.

– Ja sam dobila informaciju da je doživio nezgodu, dobrih par sati bila uvjerena da je zapravo, pao u igri, ali liječnici su uporno tražili informaciju je li bio na prečki od gola, je li pao s visine, rekla sam da ne znam, da moram provjeriti, rekla je majka za HRT.

Istinu saznali od drugih roditelja koji su svjedočili događaju na igralištu

Što se ustvari dogodilo nisu saznali od škole, već od drugih roditelja koji su vidjeli što se dogodilo.

– Prilikom zamahivanja nogom prema drugom dječaku, koji mu je prije toga otimao loptu i pogodio ga tom loptom u glavu, moj sin nastavio je trčati za njim, kad je zamahnuo nogom, on mu je povukao nogu, povukao u zrak i lansirao ga na pod na glavu, imao je ozljede visoko na glavi, ispričala je učenikova majka za HRT.

Izdvojeni članak
učionica

Petogodišnji učenik fizički napao učiteljicu: Zbog potresa mozga završila je u bolnici

Škola je to smatrala ‘nesretnim slučajem’, sve dok roditelji nisu prijavili policiji i prosvjetnoj inspekciji

Roditelji su, kako piše HRT, nakon tog saznanja imali sastanak u školi gdje su doznali kako se to što se dogodilo 12-godišnjem učeniku smatra nesretnim slučajem, a ne vršnjačkim nasiljem.

– Nitko od nadležnih institucija nije bio obaviješten, tek nakon što je moj bivši suprug krenuo i na policiju i obavijestiti ostale institucije, tek tada je škola odlučila reagirati i prijaviti policiji, poručila je majka za HRT.

Navode kako je dječak pušten iz bolnice, ali da se ne sjeća što mu se dogodilo.

– Vrlo često se, u nastojanju da se udovolji odredbama i postupi po odredbama protokola, gubi iz fokusa žrtva, odnosno počinitelj nasilja, rekla je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević za HRT.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap