Pretraga

[VIDEO] Mladići uključeni u nasilje danas se protiv njega bore

A- A+

Mislav Mihael Mandir i Dejan Seferović iz Organizacija mladih Status M i sami su proživjeli nasilne trenutke, no obojica su prošli radionice namijenjene mladićima koji su se u životu susretali s nasiljem, bilo da su pasivno promatrali, bili žrtve ili sudionici. Danas se protiv nasilja bore i to regionalnom kampanjom ‘Reagiraj ljudski’.

Screenshot Youtube

Regionalna kampanja ‘Reagiraj ljudski’ nastala je s ciljem da educira mlade ljude te ih potakne i osnaži da reagiraju primjereno i zaustave nasilne situacije na siguran način. U Hrvatskoj kampanju provodi Organizacija mladih Status M i klubovi ‘Budi muško’, prenosi HRT.

Izdvojeni članak

Cijeli studio Britain’s Got Talent u suzama zbog dječaka koji su opjevali nasilje u školi

Mislav i Dejan koji su i sami prošli nasilne scene u prošlosti danas se protiv nasilja bore. Mislav je edukator i provodi radionice o nenasilju u centrima za socijalnu skrb i voditelj je kampanje ‘Reagiraj ljudski’ za Hrvatsku. Dejan je također aktivno uključen, jer će voditi radionice i javne akcije u Zagrebu, Čakovcu i Valpovu. Kroz kampanju su se do sada održale brojne aktivnosti, javne akcije, edukativne radionice i predavanja u srednjim školama, video snimke, blogovi i video poruke mladih koje su pripremili članovi i članice klubova ‘Budi muško’ diljem regije. 

Video je nastao kao jedna od brojnih aktivnosti kampanje, tijekom trajanja velike regionalne konferencije u Beogradu. Konferencija je okupila preko 70 mladih ambasadora kampanje, srednjoškolaca i srednjoškolki iz ukupno 17 gradova regije, iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Banja Luke, Mostara, Kosovske Mitrovice, Prištine, Tirane, Niša, Sombora, Vranja, Kikinde, Ivanjice, Pančeva, Pirota, Čakovca i Valpova. 

Kampanju ‘Reagiraj ljudski’ u Hrvatskoj provodi Organizacija mladih Status M kao dio programa ‘Inicijativa mladića’ koji se bavi edukacijom i uključivanjem mladića i muškaraca u prevenciju nasilja i posebno rodno uvjetovanog nasilja, kao i promoviranjem rodne ravnopravnosti i zdravih stilova života. Kampanja i projekt se provode uz podršku CARE Internationala i OAK fondacije.

Copy link
Powered by Social Snap