Pretraga

Iskoristite ovo vrijeme i postanite influencer: 5 koraka za online slavu

A- A+

Posljednjih tjedan dana većina Hrvatske je u svojim domovima, više ili manje izolirana od ostatka svijeta. I dok slušamo na vijestima kako se svakodnevno sve više ograničava kretanje, sve nam je teže pronaći zanimaciju s kojom će nam dani biti ispunjeni. Sigurni smo da vam je ideja da postanete influencer neke vrste prošla kroz glavu pa zašto ne biste zaista poradili na tome? Izdvojili smo 5 koraka koje morate poduzeti kako biste si izgradili put do online slave, a sve iz udobnosti kauča!

foto: George Pagan III, Unsplash

Sada je idealno vrijeme da postanete influencer, što god vam drugi govorili! Doma ste, obaveze koje morate obaviti su se smanjile, a slobodnog vremena imate napretek!

Kako bismo vam olakšali put do online slave, objasnili smo cijeli taj proces u nekoliko koraka. Mali disclaimer – objašnjavamo kako postati influencer znanja, koristeći naš sustav kvizovi.srednja.hr. Jer znanje je kul i apsolutno uvijek je dobro nešto novo naučiti!

  1. korak: Tko sam uopće ja?

Prije poduzimanja ikakvih daljnjih koraka, potrebno je dobro razmotriti sebe i svoje trenutne mogućnosti/sposobnosti. Tko si ti, što te zanima, koji su tvoji talenti? Potrebno je napraviti refleksiju cijelog svog bića kako bismo znali u kojem smjeru želimo dalje ići. Nakon toga, ako mislite da ima smisla, možete popričati s bliskom osobom o tome što ste otkrili o sebi i vidjeti koliko se to slaže s njihovom percepcijom o vama.

  1. korak: Sign up

Ako ste već ulogirani u sustav kvizovi.srednja.hr, možete preskočiti ovaj korak. Oni koji nisu, prilikom kreiranja računa moraju ostaviti podatke o svojem obrazovanju, kako bi sustav što bolje mogao pratiti kako se znanje kreće unutar sustava. Ako imate još kakvih pitanja o sustavu, sve ćete pronaći tu.

  1. korak: Predstavi se

Svaki korisnik unutar sustava ima svoj profil, na kojem drugi korisnici mogu vidjeti njegovu prosječnu ocjenu u odnosu na druge korisnike, pitanja koja je postavio te kratko predstavljanje i sliku profila. Za početak, odaberite neku dobru sliku profila i kreirajte zanimljiv opis profila kako biste drugima pojasnili tko ste i s kojom namjerom ste u sustavu. „Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje“, je totalno cringe za opis, smislite nešto bolje!

  1. Krenite postavljati pitanja

Da, čini se jednostavno, ali zapravo i nije toliko. Sami ćete najbolje znati procijeniti u kojem smjeru želite da vaša pitanja idu. Hoće li ona biti iznimno edukativnog karaktera iz područja u kojem briljirate? Hoće li pitanja biti zabavna s namjerom da ostale nasmiju ili izazovu neku drugu emociju? Na vama je da odaberete. I svakako, pazite na svoju gramatiku i način postavljanja pitanja. Ako nemate pojma o tome, poslužite se ovim kratkim vodičem.

  1. Šerajte dalje

Kao i svaka druga vijest, vijest o pokretanju vaše influence karijere potrebno je prošiti dalje. Podijelite svoj profil ili pitanje na neku drugu društvenu mrežu ili pošaljite frendovima u inbox. Pozovite ostale ljude da se pridruže sustavu i počnu vas pratiti. Ustrajnost je najbitnija!

Tips: Kako ću znati da uspijevam?

Rezultate svoje karijere influencera najbolje ćete vidjeti po broju pratitelja, ali i po broju lajkova na vaša pitanja. Neka pitanja dobivaju lajkove zbog načina na koji su postavljena, druga zbog humora koji je sakriven u njima, treća zbog tematike kojom se bave. Krenite postavljati pitanja, a nakon nekog vremena brojke će pokazati svoje!

U ovom videu možete vidjeti kako sustav funkcionira.

Što čekate, vaše influencanje je iza ugla!

Za one koji žele znati više:

Predstavljamo našu novu platformu za učenje – otkrij što ne znaš

32 stvari koje moraš znati o našem novom sustavu za učenje

Evo kako se možeš pripremati za ispit i istovremeno pomoći kolegama

4 načina na koje možeš koristiti naš novi sustav učenja

Sjećate li se najtežeg pitanja s nekog ispita? Provjerite koliko je zapravo teško

Kako postaviti dobro pitanje? Slijedite ovih osam pravila

New year, new me: Kako stvoriti naviku učenja u drugom polugodištu?

Napravili smo veliki update naše platforme za učenje, od sada možete vidjeti tko vas sve prati

Kako učiti kad su zatvorene škole i faksevi? Uputstva za učenike, studente i profesore

Online kvizovi u vrijeme izolacije: Stigao je novi update!

Iskoristite ovo vrijeme i postanite influencer: 5 koraka za online slavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap