Pretraga

Jeste li već isplanirali ljeto? Donosimo iskustva koja nikako ne biste smjeli propustiti

A- A+

Dvije stvari čine ljeto nezaboravnim: zabavne aktivnosti koje ćemo zauvijek pamtiti i iskustva koja nas nauče korisnim vještinama koje će nam koristiti cijeli život. S ovim prvim se, vjerujemo, i sami odlično snalazite, stoga smo sastavili popis iskustava koja će vas obogatiti i s kojima ćete u jesen zakoračiti kao nova i bolja osoba. Jedno od tih iskustava je Summer Business Academy koju ne smijete propustiti ako ste posvećeni svom profesionalnom (ali i osobnom) razvoju, a po njenom završetku možete ostvariti i 5 ECTS-a koje možete iskoristiti na studiju.

Ovo ljeto može biti najbolje ljeto tvog života, sve je u tvojim rukama! | foto: Unsplash

Nastava i ispiti će uskoro završiti, a pred vama će se naći nekoliko tjedana koje možete ispuniti kako želite. Izlasci, koncerti i festivali, odmaranje na plaži i dugi dani ispunjeni hobijima umjesto udžbenicima, pretpostavljamo, prvi su na redu, a njih i sami znate najbolje organizirati.

Zato smo se mi usmjerili na neke druge aktivnosti s kojima ćete imati i ovce i novce – zabavit ćete se, ali ćete i profitirati. Naučit ćete nešto novo i steći neke nove vještine, a po završetku praznika osjećat ćete zahvalno samima sebi, jer ste napraviti nešto od čega ćete imati koristi i nakon što ljeto završi.

1. Čitajte knjige i gledajte dokumentarce

Kad konačno uhvatite vremena od obveza na faksu ili škole, višak slobodnog vremena možete iskoristiti za čitanje. Posvetite se romanima koji vam zapnu za oko, a pročitajte i poneku stručnu ili popularno-znanstvenu knjigu. Ako niste tip za čitanje, sastavite popis dokumentaraca o nekoj temi koja vam je zanimljiva i bacite se na gledanje.

2. Putujte

Ako si možete priuštiti, ovo ljeto što više putujte. To mogu biti kraći izleti u prirodu ili obližnje gradove. Obratite pozornost na povijest mjesta u kojem se nalazite, upoznajte neku novu osobu ili doživite neku avanturu – nova iskustva nas čine bogatijima.

3. Prođite edukaciju i naučite nove vještine

Sljedeći savjet zapravo je svojevrsna kombinacija prva dva. Svako ljeto održavaju se različite edukacije, kampovi i radionice, a budući da niste na nastavi, savršena je prilika da taj izazov prihvatite! Pronašli smo i jedan primjer koji će biti zanimljiv svima koji studiraju u području ekonomije. U Dubrovniku se ovog ljeta po drugi put održava program Summer Business Academy na kojem možete upoznati hrpu novih ljudi i raditi na svom profesionalnom razvoju.

summer business academy dubrovnik

Summer Business Academy održava se u Dubrovniku od 2. do 8. srpnja | Foto: Promo

Sedam nezaboravnih dana u Dubrovniku

Summer Business Academy ove se godine održava od 2. do 8. srpnja u Dubrovniku, a organiziraju je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Program akademije baziran je na četiri modula i izvodi se na engleskom: Data analytics, Emerging innovations, Sustainability challenges i Personal growth.

Svaki modul obradit će se kroz nekoliko radionica koje će voditi stručnjaci iz Hrvatske i svijeta. Kroz te radionice svladat ćete vještine poput kritičkog razmišljanja, rješavanja problema i vođenja, koje su danas neizostavne u poslovnom i akademskom svijetu. Uz sve to, bit ćete okruženi mladim i ambicioznim ljudima iz Hrvatske i inozemstva s kojima ćete se družiti i razmjenjivati ideje.

Najbolje od svega je što po završetku edukacije možete ostvariti dodatnih 5 ECTS bodova za izvannastavne aktivnosti na studiju. Tako tijekom praznika možete napraviti nešto korisno za svoje studiranje, a pri tom se odlično zabaviti.

Kako se prijaviti?

Na web stranici Summer Business Academy pronaći ćete više informacija o programu i predavačima. Sudjelovanje na Ljetnoj akademiji sa smještajem u studentskom domu koji je, inače, jedan od najmodernijih u zemlji, koštat će vas 750 €, dok ćete bez smještaja sudjelovanje platiti 550 €.

Prijave se šalju putem ovog linka, ali ne čekajte, jer broj sudionika je ograničen.


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Copy link
Powered by Social Snap