Pretraga

Mladi obožavaju YouTubere, a evo tko su hrvatske zvijezde i što objavljuju na svojim kanalima

A- A+

YouTube je jedna od najpopularnijih mreža među djecom i mladima. Popularnija je i od Facebook-a i od Instagrama, a prema zadnjem istraživanju provedenom u Hrvatskoj – Youtube je najposjećenija društvena mreža za one od 9 do 14 godina. Djeca od najranije dobi počinju koristiti internet, a upravo je YouTube njihova glavna zanimacija. Postavlja se pitanje što ih tamo toliko privlači i koje sadržaje gledaju? YouTuberi su sve popularnije zvijezde i u Hrvatskoj, a mi smo provjerili tko su i što to objavljuju oni s najviše subscribera (ili pretplatnika).

pixabay.com

Hrvatska YouTube scena nije snažna kao u nekim zapadnim zemljama, međutim, YouTube zvijezde postoje i zarađuju zabavljajući svoju publiku. Kategorije svojih YouTube kanala najčešće označavaju pod kategorijom entertainment, a ocjena koja im je dodijeljena temeljem podataka iz sveukupne baze je B (ili 4).

Izdvojeni članak

Jedan od najpopularnijih YouTubera naišao na truplo čovjeka koji je počinio samoubojstvo pa objavio snimku

Publika su im u najvećem broju djeca i mladi, a posebno ih prate oni od 9 do 14 godina koji svoje vrijeme na internetu provode upravo na YouTube-u. Najpopularniji su kanali koji prikazuju igranje video igara te ga usputno komentiraju i objašnjavaju te oni u kojima se “zvijezde” izlažu svojoj publici i komentiraju neke uobičajene događaje, prepričavaju priče iz vlastitog života te se zafrkavaju. YouTuberi su uglavnom mladi ljudi koji imaju oko 20 godina.

Ovo su neki od najpopularnijih YouTube kanala u Hrvatskoj:

BlooJam! Sveukupna ocjena mu je B+. Trenutno ima 242.583 subscribera, a videi su mu pogledani više od 50 milijuna puta. U opisu njegova kanala na engleskom jeziku napisano je: Što  očekivati? Pa, svašta! Trendove i virtualne stvari? DA! Zanimljive i lude videe? Tako je!

BloodMaster ustvari je Viktor koji ima 21 godinu. Trenutno ima 489,179 subscribera. Videi su mu pregledani preko 225 milijuna puta, a prikazuju njegovo igranje igara i usputno komentiranje istih.

KingsOfFailsShow  Iza ovog kanala stoji nadimak MarkoKOFS, a Marko je ujedno i YouTuberovo ime. On se također bavi igranjem video igara koje mnogi vole gledati, a analize i komentari koje Marko nudi mnogima su zanimljivi. Naime, pregledani su preko 234 milijuna puta, a kanal mu ima 593,243 subscribera.

The Sikrt je kanal koji vodi Filip iz Karlovca. On ima 18 godina, a kako kaže u opisu: samo je običan lik koji snima na neke svoje načine. Kategorija u kojoj djeluje je comedy, a videi su mu smiješni i zabavni pa ga prati 191,047 pretplatnika. Videi su mu pregledani preko 26 milijuna puta.

agadmator’s Chess Channel u kategoriji je entertainmenta. Bavi se šahom i zanimljivostima u vezi njega te prikazuje samu igru. Trenutno ima 82,015 pretplatnika, a videi su mu pogledani više od 20 milijuna puta.

DennisDomian je kanal 27-ogodišnjeg YouTubera Dennisa. On djeluje u kategoriji people, a trenutno ga prati 155,142 pretplatnika.  “Oduvijek sam se volio kreativno izražavati kroz video, fotografiju, animaciju i glazbu”, kaže on u opisu kanala. Videi su mu pregledeni preko 23 milijuna puta, a u njima se zafrkava, komentira i zabavlja.

 

 

 

Mladi obožavaju YouTubere, a evo tko su hrvatske zvijezde i što objavljuju na svojim kanalima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap