Pretraga

Po uzoru na Facebook, Instagram uveo nosvost koja će oduševiti komentatore

A- A+

Koliko puta vam se dogodilo da na Instagramu ugledate žustru raspravu ili pak u njoj sudjelujete, ali zbog ‘nereda’ u komentarima jednostavnu više ne možete biti u toku. Ovom problemu sestrinska tvrtka Facebooka doskočila je i uvela ‘thread’, opciju zbog koje su komentari puno organiziraniji i lakše ih je pratiti.

Prije uvođenja ‘threada’, odgovaranje na komentare na Instagramu izgledalo je ovako: pritiskom na odgovor označuje se osoba kojoj odgovarate, a potom vaš odgovor odlazi na dno svih komentara i prikazan je kao najnoviji.

Kako je ovaj sustav stvarao konfuzije, a rasprave je na profilima s većim broem pratitelja bilo gotovo nemoguće pratiti, napravljene su neke preinake pa se sada, baš kao i na Facebooku, odgovor pojavljuje odmah ispod komentara osobe kojoj odgovarate.

Screenshot: Instagram

Inače, kada je riječ o komentiranju na Instagramu, ovoga ljeta uvedena je još jedna novina – filtriranje i blokiranje određenih uvredljivih ili spam komentara. Ove opcije korisnicima su postale dostupne u rubrici ‘Postavke’, podrubrika ‘Komentari’.

Screenshot: Instagram