Pretraga

Ministar Fuchs rekao kada će se znati hoće li učenici morati nositi maske

A- A+

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je jutros da će konačna odluka o nošenju maski u školama biti donesena nakon 31. kolovoza na temelju preporuka Svjetske zdravstvene organizacije. Najavio je i da će mjere za početak nastave biti gotove vrlo brzo.

Ministar Fuchs na sastanku | foto: srednja.hr

Radovan Fuchs uvjeren je kako će škole imati dovoljno vremena za pripremu nastavne godine. Ipak, smatra da treba vidjeti i kako će se dalje razvijati epidemiološka situacija.

Izdvojeni članak

Sindikat objavio detalje sastanka: Raspravlja se i o razmaku među učenicima

Vlada je na svojim stranicama objavila da je ministar jutros rekao kako će konačna odluka o nošenju maski biti donesena nakon 31. kolovoza, kada se održava velika konferencija Svjetske zdravstvene organizacije. Hrvatska bi trebala postupiti prema preporukama te organizacije.

– Mislim da je to relevantna institucija. S maskama možemo spekulirati – trebaju, ne trebaju, kada djeluju, ne djeluju. Hajdemo najprije saslušati argumente i onda implementirati stvari. Nema tu prevelikih mogućnosti u primjeni mjera. Postoje mjere koje pokušate prilagoditi svojem sustavu da on najbolje napravi ono što treba, a to je zaštita djece i zaposlenika u školama. To je ključ priprema i to se sada više-manje samo polira, kazao je Fuchs.

Novinari su ministra pitali i zašto se kasni s donošenjem uputa za škole, što je on opovrgnuo.

– Ne kasni se, zašto mislite da se kasni? Možda čekamo da vidimo kako te iste ili vrlo slične mjere djeluju u nekim drugim zemljama koje su počele sa školom. Zašto ne bismo koristili nečija iskustva? rekao je Fuchs na Markovu trgu uoči početka užeg kabineta Vlade.

Ministar Fuchs rekao kada će se znati hoće li učenici morati nositi maske
Share via
Copy link
Powered by Social Snap