Pretraga

Posljednje županije donijele su odluke o nastavi za idući tjedan, u dvije se ne vraćaju svi u školu

A- A+

Svega nekoliko županija ovaj je tjedan dio nastave provodilo online, a među njima su i Šibensko-kninska, Požeško-slavonska te Primorsko-goranska. I te tri županije donijele su odluke o nastavi za idući tjedan, Požeško-slavonska vratit će sve učenike u škole, a Šibensko-kninska i Primorsko-goranska još uvijek ne.

razred učenici učionica

Foto: Pixabay

Osim Istarske, Varaždinske i Brodsko-posavske, koje su ovaj tjedan dio nastave provodile online, odluke o nastavi u idućem tjednu donijele su i Požeško-slavonska, Šibensko-kninska te Primorsko-goranska županija.

Požeško-slavonska

U obavijesti više požeških škola piše da je Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije donio preporuku da se od ponedjeljka, 17. svibnja 2021. godine, nastava u svim školama te županije odvija se uživo prema modelu A za sve učenike.

Škole napominju i da nastavljaju provoditi sve propisane epidemiološke mjere, poput ispravnog nošenja zaštitne maske, dezinficiranja ruku te pridržavanja preporučene međusobne fizičke udaljenosti.

Šibensko-kninska

S druge strane, u Šibensko-kninskoj županiji dio učenika i dalje ostaje na online nastavi. Konkretno, nastavu u školi prema modelu A pohađat će svi učenici osnovnih škola. I učenici završnih razreda srednjih škola bit će u klupama idući tjedan, dok na online nastavi (modelu C), ostaju svi ostali srednjoškolci, oni od prvog do trećeg srednje.

Praktična nastava i vježbe u Šibensko-kninskoj odvijaju se redovno, a u odluci je još napomenuto i kako se za učenike koje nastavu pohađaju u posebnim odgojno-obrazovnim skupinama za djecu s teškoćama u razvoju nastava se može organizirati prema modelu A.

Primorsko-goranska

Primorsko-goranska županija neće mijenjati ovotjedni model nastave, kažu nam iz tamošnjeg županijskog ureda za obrazovanje. U odluci župana stoji kako se nastava na daljinu (model C) provodi za učenike srednjih škola, a izuzetak su maturanti koji će idući tjedan biti na nastavi uživo. Model A provodi se i za prakse u školama te kod poslodavaca.

U osnovnim školama Primorsko-goranske županije nastava će se izvoditi prema modelu A, dakle uživo u školi. Izuzetak je OŠ ‘Milan Brozović’ Kastav i OŠ ‘Sveti Matej’ Viškovo, koje će provoditi nastavu prema modelu B, dakle djelomično u školi, drugim dijelom na daljinu.

Podsjetimo, kada je riječ o županijama koje su ovaj tjedan provodile neki oblik nastave na daljinu, odluke o povratku svih učenika ranije su donijele Brodsko-posavska i Varaždinska županija. S druge strane, u Istarskoj se u ponedjeljak u klupe vraćaju samo učenici od 5. do 8. razreda osnovnih, dok će se online nastava za srednjoškolce od 1. do 3. razreda prekida tek 24. svibnja.

Posljednje županije donijele su odluke o nastavi za idući tjedan, u dvije se ne vraćaju svi u školu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap