Pretraga

Učiteljica u Indiji tjerala učenike da šamaraju dječaka koji je musliman: U istoj državi lani je učitelj nasmrt prebio učenika

A- A+

Trapta Tyagi. Ime je to učiteljice iz savezne države Uttar Pradesh u Indiji koja je svoje učenike tjerala da šamaraju svog razrednog kolegu jer je – musliman. Pravdala se da je to bila kazna za to što dječak nije naučio gradivo, no iz snimke koja se širi društvenim mrežama, na kojoj se vidi uplakani, zlostavljani dječak, prikazuje učiteljicu kako izgovara niz islamofobičnih uvreda prije nego što djecu potiče da zlostavljaju svog razrednog kolegu.

stolica u učionici

Ilustracija: Unsplash

Indija je ponovno poprište bizarnog tretmana učenika. Iz najmnogoljudnije indijske savezne države Uttar Pradesh dolazi uznemirujuća snimka na kojoj se vidi gdje se vide školska djeca kako šamaraju razrednog kolegu koji je musliman. Što je najgore od svega, svoje inicirala njegova učiteljica Trapta Tyagi, piše Meer Faisal za Al Jazeera.

Šamarali dječaka jer je musliman

Učiteljica je, kako se daje čuti i vidjeti na videosnimci, dovikivala razne islamofobične uvrede, a onda poticala niz dječaka da ošamare svog razrednog kolegu koji je inače po vjeri musliman.

– Odlučila sam da sva muslimanska djeca moraju otići, kazala je u nekom trenutku učiteljica Trapta Tyagi, na što je dobila odobrenje nekih učenika.

Dječaka su potom prema uputi učiteljice šamarala svog kolegu, a zlostavljani učenik je stajao na nogama ispred cijelog razreda i plakao. Radi se o djeci u dobi od, podcrtava Al Jazeera, 7 godina.

– Učiteljica se pravdala tako što je rekla da moj sin nije naučio lekciju. Moj sin je dobar u školi, ide na instrukcije. Ne možemo razumjeti zašto ga učiteljica ovako tretira. Izgleda da je zadojena mržnjom, rekao je 42-godišnji otac zlostavljanog dječaka, dodajući da je ovaj slučaj samo posljedica rastuće mržnje prema muslimanima u Indiji.

Izdvojeni članak
učionica škola nastava

Učitelj nasmrt prebio učenika (15) nakon što je na satu počinio – pravopisnu grešku

Prošle godine učitelj nasmrt prebio učenika

Ovo, nažalost, nije prvi ni najgori slučaj nasilja prema učenicima u Indiji. Baš u saveznoj državi Uttar Pradesh, kako smo pisali prošle godine, učitelj je štapom nasmrt pretukao 15-godišnjeg učenika zato što je ovaj navodno počinio pravopisnu grešku. Niti dvadeset dana nakon što ga je učitelj krvnički istukao, dječak je preminuo.

Ubijeni dječak inače je bio pripadnik dalitske kaste. Daliti su inače percipirani kao najniža društvena kasta u Indiji. Prema vjerovanju nemaju nijednu varnu, što znači da se razlikuju od ostalih kasta što u sebi nemaju nijedan dio božanstva Puruše. Zbog toga često trpe nasilje i zlostavljanje, a ovaj je slučaj završio smrću.

Copy link
Powered by Social Snap