Pretraga

U Varaždinskoj županiji se predomislili, ipak mijenjaju model nastave od ponedjeljka

A- A+

Varaždinski župan Radimir Čačić jučer je izjavio kako ostaju pri trenutnom modelu nastave, odnosno da će u škole ići samo najmlađi osnovci i maturanti. No, u Varaždinskoj županiji ipak su odlučili prihvatiti preporuku Vlade i promijeniti organizaciju nastave pa će i ondje svi osnovci prijeći na A model nastave.

Radimir Čačić

Radimir Čačić| foto: www.varazdinska-zupanija.hr

– Od 1. veljače svi osnovnoškolci pohađat će nastavu po modelu A. Učenici završnih razreda strukovnih srednjoškolskih ustanova (2, 3 razredi ) te maturanti (4, i 5 razredi) pohađat će nastavu po modelu A, a ostali srednjoškolci po modelu C. Ova organizacija nastave provodit će se za iduća dva tjedna počevši od 1. veljače, rekao nam je danas Miroslav Huđek, pročelnik Ureda za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

Podsjetimo, još je jučer varaždinski župan Radimir Čačić govorio drugačije, da se trenutni model nastave neće mijenjati.

– Pri otvaranju školskog sustava treba paziti da nam se ne pojavi eksplozija ovog brzoširećeg virusa. Ovog trenutka ga nemamo evidentiranog. Mi idemo i dalje s modelom da četiri razreda osnovne idu (u školu na nastavu), da viši ne idu, da srednja ne ide, da maturanti idu, rekao je u srijedu Radimir Čačić, župan Varaždinske županije.

Napomenimo za kraj kako je na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković najavio da se uz najmlađe i maturante, u škole od ponedjeljka vraćaju učenici od petog do osmog razred. Više o tome čitajte na poveznici.

U Varaždinskoj županiji se predomislili, ipak mijenjaju model nastave od ponedjeljka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap