Pretraga

Vlada donijela novu odluku o načinu izvođenja nastave: Ministar otkrio u kojem će slučaju nastava za sve biti online

A- A+

Vlada je u četvrtak donijela Odluku o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima. Škole su dužne pridržavati se detaljnih uputa Ministarstva, a visoka učilišta, uz obvezno pridžavanje epidemioloških mjera, zbog autonomije mogu sama izabrati kako će izvoditi nastavu.

screenshot: VladaRH/YT

– Predviđena su tri modela za izvođenje nastave: A, B i C, rekao je na sjednici Vlade ministar Radovan Fuchs.

Na sedmoj sjednici Vlade donesena je Odluka o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19.

Izdvojeni članak
radovan fuchs

Izašle nove, najdetaljnije preporuke: U velikom dokumentu razrađen plan nastave, evo što vas očekuje

Po modelu A, pojasnio je Fuchs, svi učenici su u školi, ali se pridržavaju epidemioloških mjera. Po modelu B dio nastave se odvija online, a dio uživo. Po modelu C sva nastava odvijala bi se online.

No, Fuchs je otkrio u kojem će se slučaju jedino aktivirati C model.

– C scenarij je predviđen u slučaju da Vlada proglasi mogući lockdown, istaknuo je ministar.

Visoka učilišta su, kazao je Fuchs, prema odluci Vlade, dužna poštivati epidemiološke mjere, ali sama mogu izabrati na koji će način izvoditi nastavu.

Premijer je ministru zahvalio na osmišljavanju mjera.

Škole su, prema odluci, dužne pridržavati se Modela i preporuka za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021., koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo prije nekoliko dana.

Ravnatelji osnovnih i srednjih škola dužni su organizirati rad ustanova, u skladu s Modelima i preporukama Ministarstva zdravstva, te da osigurati da se ona nesmetano odvija.

Čelnici visokih učilišta, u skladu s autonomijom sveučilišta i akademskom samoupravom, slobodni su organizirati rad ustanova na način da se nastava nesmetano odvija

PROUČITE ODLUKU:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Vlada donijela novu odluku o načinu izvođenja nastave: Ministar otkrio u kojem će slučaju nastava za sve biti online
Share via
Copy link
Powered by Social Snap