Pretraga

Još jedan fakultet u Zagrebu ukinuo prijemni ispit za ovu godinu

A- A+

Nakon Filozofskog i Stomatološkog fakulteta, i Fakultet hrvatskih studija u Zagrebu ukinuo je prijemni ispit za ovu godinu. Odluka je stupila na snagu odlukom dekana Pave Barišića, a razlog su izvanredne epidemiološke okolnosti. Postupak rangiranja pristupnika temeljit će se na ocjenama iz srednje škole i uspjehu postignutom na ispitima Državne mature, a uplaćeni novac će se do 15. srpnja uredno vratiti pristupnicima.

foto: srednja.hr

Odlukom dekana Fakulteta hrvatskih studija Pave Barišića danas je ukinuto održavanje prijemnog ispita koji se trebao održati 3. i 4. srpnja ove godine. Radi se o testu apstraktnog mišljenja (TAM) koji su inače polagali oni koji su prijavili jednopredmetni studij Komunikologije ili jednopredmetni studij Psihologije. Do ukidanja je došlo zbog, kako navode, izvanrednih epidemioloških okolnosti.

Izdvojeni članak

Filozofski fakultet ukinuo prijemni i za svoj napopularniji studij: Nema ni ispita predznanja za upis anglistike

– Postupak rangiranja pristupnika za studije psihologije i jednopredmetne komunikologije obavit će se temeljem vrjednovanja uspjeha u srednjoj školi i na državnoj maturi. Novac uplaćen za naknadu troškova testa apstraktnoga mišljenja bit će vraćen pristupnicima do 15. srpnja 2020., ističu u objavi na službenoj Facebook stranici Fakulteta hrvatskih studija.

Podsjetimo, ovo je već treći zagrebački fakultet koji je uslijed epidemije koronavirusa odlučio ukinuti prijemni. Prvo je to učinio Filozofski fakultet za studije anglistike, odnosno engleskog jezika, te psihologije. Potom je i Stomatoški fakultet odlučio ukinuti test psihomotorike koji je inače bio preduvjet upisa na integrirani studij dentalne medicine.

Još jedan fakultet u Zagrebu ukinuo prijemni ispit za ovu godinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap