Pretraga

Studenti pokrenuli peticiju, traže bolju hranu u menzi: ‘Manji je izbor jela i stalno se ponavljaju’

A- A+

Udruga studenata Filozofskog fakulteta u Puli, pokrenula je peticiju kojom se želi promijeniti trend loše hrane u tamošnjem studentskom restoranu. Iz Udruge su nam otkrili što žele promijeniti te na koje se probleme puljanski studenti masovno žale.

tanjur iz menze

Foto: Srednja.hr | Ana Šoda

Na internetskoj stranici change.org, osvanula je peticija koju je napravila Udruga studenata FFPU. Oni, naime, zahtijevaju bolju studentsku prehranu u Puli, navodeći da se tamošnji studenti često žale na kvalitetu i izbor hrane, ali i na dugo vrijeme čekanja.

– Manji je izbor jela i najgore je to što se stalno ponavlja, primjerice, pohana piletine i pire, pečena piletina koja je ili prepečena ili slabo pečena, zatim bolonjez od junetine lošeg okusa… Na ovo se i mnogi drugi žale, a često je ili uzmi to ili odi doma praznog želuca, objašnjavaju nam iz Udruge.

Ne očekuju da se zahtjevi ispune u jednom danu

Njihov je cilj, kako kažu, da se konačno nešto poduzme i da se ispune sljedeći zahtjevi:

  • da hrana bude ukusnija i kvalitetnija
  • da prehrana bude raznolika
  • da se smanji red čekanja
  • da se za svako jelo na liniji posluživanja istaknu najčešći alergeni
  • da se u studentskom restoranu može i doručkovati
  • da se uvede meni i za vegane
  • da se prema djelatnicima restorana postupa fer i korektno

– Peticija nije pokrenuta da bi se nekog blatilo, nego se može promatrati kao glas onih kojima smetaju ti problemi i kao konstruktivna kritika koja bi trebala potaknuti da stvari idu na bolje. Smatramo da je nama studentima, kao i vodstvu restorana, u najboljem interesu da se stvari poboljšaju, kaže Udruga studenata FFPU.

Izdvojeni članak

Beskonačni redovi, žilavo meso i hladna hrana: Pitali smo studente koja menza im je najgora

Promjene se već naziru

Također, iako žele da se ispune svi zahtjevi, oni ne očekuju da će se to napraviti sve u jednom danu. No, ističu da se neke promjene već vide. Pojavila su se neka nova jela, što je ujedno i znak da se može bolje te da njihov glas dolazi do onih odgovornih za rad restorana.

– Planiramo dobiti podršku i od pojedinih studentskih udruga te organizacija. Imat ćemo sastanak sa studentskim zborom te se nadamo i njihovoj podršci, a podršku udruge FinTur s FET-a već imamo, napominju iz Udruge.

O budućim planovima, zaključuju, trenutno ne bi govorili dok se stvar još malo ne raščisti. Ako i vi želite potpisati ovu peticiju i pomoći studentima u Puli, to možete napraviti na sljedećoj poveznici.

Studenti pokrenuli peticiju, traže bolju hranu u menzi: ‘Manji je izbor jela i stalno se ponavljaju’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap