Pretraga

Zatvaraju se menze u Zagrebu, neke već danas: Evo kada ćete ponovno ‘peglati’ iksice

A- A+

Stiglo je ljeto i za studente – krajem ovog tjedna za većinu prestaju sve akademske obveze. Oni koji studiraju izvan mjesta prebivališta vraćaju se svojim kućama, odlaze raditi ili na odmor, a samim time kroz ljeto nema ni subvencije na iksicama putem koje se studenti hrane. Menze u Zagrebu zatvorit će svoja vrata, neke već ovog petka.

druga menza studentski dom stjepan radić

Druga menza u studentskom domu Stjepan Radić | foto: srednja.hr

Već ovog petka dio studentskih restorana u Zagrebu zatvara svoja vrata. S radom prestaju menze na kampusu Borongaj, Ekonomiji, Filozofskom, Medicinskom, Agronomiji i Šumarstvu, Veterini, te menze na Prehrambenom, Tekstilno-tehnološkom fakultetu i u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Kako na iksicama nema subvencije sve do rujna, u Zagrebu neće biti otvoreni niti ostali SC-ovi restorani. Od zaključno s 15. srpnjem vrata zatvaraju menze u SD Stjepan Radić, SD Cvjetno naselje, gdje menza radi zaključno s ručkom do 14 sati, isto kao i SD Lašćina. U brzoj menzi u sklopu SC-a u Zagrebu ručak je također posljednji obrok koji se poslužuje i to do 14 sati.

Izdvojeni članak

Studenti ocjenjivali hranu u menzama i dobili nagrade u vrijednosti od preko 5.000 eura

Dio studenata u Zagreb će se vraćati već krajem kolovoza, pred same jesenske ispitne rokove. Od 1. rujna, kada i kreće novi val subvencija na iksicama, radit će menze  SD Stjepan Radić i SD Cvjetno naselje. Menza u domu Lašćina otvara se 4. rujna, kao i  menze na Borongaju, Ekonomskom, Filozofskom, Medicini, Agronomiji i Šumarstvu, Veterini, Prehrambeno-biotehnološkom, Tekstilno-tehnološkom fakultetu te u NSK. Menza na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu bit će otvorena od 12. rujna.