Pretraga

[NAJMATURANTICA] Barbara rasturila državnu maturu pa se ponovno vraća plesu

A- A+

Još je jedna maturantica rezultatima sve zadivila i time postala jednom od najmaturantica ove godine. Njeno ime je Barbara Puzić, završila je XV. gimnaziju u Zagrebu, u slobodno vrijeme pleše i kuha. Može li bolje?!

Rješivši sve obavezne predmete iznad 90 posto, sada već bivša učenica XV. zagrebačke gimnazije Barbara Puzić stekla je titulu najmaturantice i time sudjelovala na nedavno održanoj dodjeli nagrada ‘Marin Soljačić’. Porazgovarali smo s budućom studenticom koja se veseli novim izazovima na fakultetu. 

Izdvojeni članak

[NAJMATURANTICA] Dorja se odlično snalazi i na maturi i na veslanju

‘Pripremala sam se da ostvarim dobre rezultate’

S obzirom na to kakve je rezultate ostvarila, ne možemo reći kako je Barbari ovogodišnja matura predstavljala poteškoće, no svejedno nas je zanimalo što misli o njoj u odnosu na prošle godine.

-Težina ovogodišnje mature varirala je ovisno o predmetima. Što se tiče Biologije o kojoj se ove godine najviše raspravljalo, pitanja su bila dosta otvorena i iskreno, bojala sam se ocjenjivanja. No, na kraju se ispostavilo da su ocjenjivači bili dosta obzirni pri ispravljanju i priznali su dosta toga čime su kompenzirali neobične tipove zadataka, otkriva nam Barbara koja je na državnoj maturi uz Biologiju pisala i izborne predmete iz Kemije i Fizike. 

Cjelokupni rezultati nisu bili pretjerano iznenađenje za nju jer kaže, zbog izbora fakulteta morala je imati čim bolje rezultate.

– Pripremala sam se u tom smjeru da ostvarim što bolje rezultate da bi mogla upisati smjer Molekularne biologije na PMF-u. Naravno da sam bila presretna kad sam vidjela da se trud isplatio, a malo je u svemu igrao i faktor sreće, priznaje buduća brucošica. 

Vraća se plesu

Iako kaže kako iz svoje srednje škole nosi samo najljepše uspomene, veseli se novim izazovima koji je očekuju na fakultetu.

– Moja srednja škola bila je super i zaista su mi u lijepom sjećanju ostali kako profesori, tako i moji školski kolege, no sada se veselim promjenama koje donosi fakultet, a time ću i više posvetiti predmetima koje volim, kaže Barbara.

U slobodno vrijeme Barbara se bavi plesom koje je zbog učenja za državnu maturu zapostavila.

. Aktivno sam se bavila plesom, no kako sam dosta vremena posvetila pripremanju za maturu, zapostavila sam to. Sada se planiram vratiti treniranju, kaže nam majmaturantica koja uz ples obožava i kuhati.

Svestrana Barbara ima svoje mišljenje i o obrazovnom sustavu u Hrvatskoj koje, bi kaže, trebalo izmijeniti u nekim stvarima.

– Smatram kako bi u školama trebalo biti puno više informatike koja bi po meni trebala biti obavezan predmet od prvog razeda. Više pažnje posvetiti programiranju i nekim područjima koja se mogu rješiti i na praktičan način, objašnjava zagrebačka najmaturantica. 

Kao jedna od najboljih koji su ove godine napisali državnu maturu, Barbara je također sudjelovala na dodjeli nagrade ‘Marin Soljačić’ s koje nosi lijepe uspomene.

– Bilo je zanimljivo. Nisam očekivala da ću od svih baš ja biti među ljudima koji su nagrađeni za svoj trud. U svakom slučaju bilo je baš lijepo i motiviralo me da se i dalje posvetim učenju, zaključuje Barbara. 

Pročitajte i ostale tekstove o ovogodišnjim iznimnim maturantima:

[NAJMATURANT] Istarski sudionik čak četiri državna natjecanja rasturio državnu maturu

[NAJMATURANT] Državni prvak iz Kemije, Fizike i Logike puno bi toga mijenjao u školstvu

[Najmaturantica] ‘Ljudi su me vidjeli na TV-u. Osjećam se malo ‘ko celebrity’

[Najmaturantica] Ema je od ministra Šustara dobila čestitku nakon govora

[Najmaturant] Uvažili mu prigovor pa iz kemije ostvario maksimalan broj bodova

[Najmaturantica] Maja briljirala iz fizike i matematike, a ljeto provodi radeći u tvornici slatkiša

[Najmaturantica] Suzana Pratljačić: ‘Sviđa mi se novi način provjeravanja gradiva na državnoj maturi’

[Najmaturant] Karlo Semenić: ‘Raduju me novi izazovi na fakultetu i što ću učiti samo ono što volim’

Najmaturant: Joško Bilandžić iz 5 predmeta ostvario rezultat 95 posto ili više

[Najmaturant] Svestrani Ilan Nestić na maturi imao 100 posto na ispitu Psihologije

[Najmaturant] Marijan ostvario 100 posto iz dva predmeta i otkrio tajnu svog uspjeha 

[Najmaturant] Triatlonac Denis Pleše ne može se ni sjetiti gdje je sve prvi pri upisu

Najmaturant Splićanin Krunoslav rasturio maturu pa upisao Matematiku na Sveučilištu u Engleskoj

[NAJMATURANTICA] Laura je ‘rasturila’ fiziku i postaje brucošica na FER-u

[Najmaturant] Iako je Marin najbolji u generaciji iz hrvatskog jezika, upisao je biologiju na PMF-u

[NAJMATURANTICA] Barbara rasturila državnu maturu pa se ponovno vraća plesu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap