Pretraga

Eminem opet mirno ne spava: Maturant koji je repao zadaću postaje zvijezda umirovljenika

A- A+

Luka Prgić maturant je Ekonomske i turističke škole u Daruvaru. Naši čitatelji možda ga najbolje pamte kao kreativca koji je nedavno ‘odrepao’ domaću zadaću i tako postao viralni hit. Veliku uspjeh zabilježila je i njegova pjesma ‘Život srednjoškolca, u kojoj opisuje svu ‘muku’ tog životnog razdoblja, ali i čari koje ono donosi, a koje će mu nedostajati kada maturira. Sa ‘Života srednjoškolca’ sada se prebacio na život umirovljenika, dakako, samo u pjesmi.

Luka Prgić; screenshot: YouTube

Ove subote kreće prikupljanje potpisa za pokretanje referenduma kojim će se tražiti da se dob za umirovljenje sa 67 vrati na 65 godina. Inicijativa je to Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, koji je raspisao i natječaj za snimanje video spota koji bi pozvao građane na sudjelovanje u prikupljanju potpisa.

Ideja je bila da se natječaju priključe i mladi koji bi, ističu iz Saveza sindikata, već sada trebali razmišljati o značenju i važnosti pravedne mirovine, te uvjeta pod kojima ćemo ostvariti pravo na nju.

Od ‘Života srednjoškolca’ do života umirovljenika

Izdvojeni članak

Spavaš li mirno, Emineme? Maturant Luka odrepao domaću zadaću i zaradio čistu peticu

Kamere, ali i mikrofona prihvatio se daruvarski maturant Luka Prgić. Čitateljima portala srednja.hr njegovo ime već je poznato – riječ je o učeniku koji je nedavno postao viralan ‘odrepavši’ domaću zadaću. Prije toga snimio je i pjesmu ‘Život srednjoškolca’ koja opisuje to životno razdoblje, njegove čari i nedostatke.

Ovoga puta sa srednjoškolskog života prebacio se na – umirovljenički. Na natječaj Saveza sindikata prijavio se s rap pjesmom koja opisuje težak život hrvatskih umirovljenika i poručio kako je reformom povišena dob za odlazak u mirovinu – previše!

– Ne mislite li možda da vrijeme je za promjenu? Neće nam biti bolje dok ljudi se ne pokrenu.
Ja vičem sada glasno da svi me dobro čujete, idemo zajedno promijeniti te uvjete!, poručio je Luka svojom novom pjesmom.

Za srednja.hr kaže kako je njega i njegovog kolegu Waltera koji mu se pridružio kao beatboxer ova pobjeda iznenadila.

– Za natječaj smo saznali sasvim slučajno, Walter je vidio letak u knjižnici, poslao mi na Fejs i odlučili smo se prijaviti jer smo znali da nemamo što izgubiti. Upravo suprotno, osvojili smo 1. mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 2.000 kn, što nas je jako ugodno iznenadilo.  Iako smo mi još uvijek mladi te nismo ni počeli raditi, smatramo da će se ova reforma itekako ticati i nas u skoroj budućnosti pa smo odlučili biti dio promjene. Pjesma sve govori sama za sebe, a poruka priče je da je 67 godina previše za odlazak u mirovinu

Maturant dokazao da ‘kuži’ probleme starijih i pobjedio na natječaju

Izdvojeni članak

Ovo mora postati himna norijade: Maturant Luka opjevao najveće muke hrvatskih srednjoškolaca

Lukin i Walterov video oduševio je žiri spomenutog nagradnog natječaja ‘67 je previše‘ i osigurao im prvo mjesto.

– Luka Prgić zna zašto treba potpisati za referendum, a zna to i sjajno odrepati. Zato je s prijateljem Walterom, koji je sjajan beatboxer, osvojio prvu nagradu na našem nagradnom natječaju 67 je previše – promijenimo uvjete za mirovinu. Momci su nas oduševili! Čestitamo! Ova pjesma zaslužuje postati himnom 67 je previše, poručili su iz Saveza sindikata.

Kako to zvuči kada se jedan kreativni maturant s tema koje okupiraju srednjoškolce prebaci na one o životu umirovljenika, poslušajte u nastavku.

 

Eminem opet mirno ne spava: Maturant koji je repao zadaću postaje zvijezda umirovljenika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap