Pretraga

Ovo su imena najboljih učenika, dobitnika novčane nagrade Splisko-dalmatinske županije

A- A+

Splitsko-dalmatinska županija donijela je odluku o nagrađivanju svojih najboljih učenika, dobitnika Oskara znanja i njihovih mentora. Ukupno će 48 učenika osnovnih i srednjih škola, šest skupina te 56 mentora dobiti nagrade u iznosima od 1.500 do 2.000 kuna.

Foto: službena web stranica Splitsko-dalmatinske županije| www.dalmacija.hr

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas je potpisao odluku o dodjeli 48 pojedinačnih nagrada za učenike koji su dobili Oskar znanja.

Nagrade do 2.000 kuna

Među nagrađenima osamnaestoro je učenika osnovnih, a tridesetero srednjih škola. Ekipno će biti nagrađeno još šest skupina učenika, od toga se nagrade odnose na prva prva mjesta, tri druga mjesta i jedno treće mjesto. Osim toga, županija dodjeljuje dvije pojedinačne nagrade učeniku Luki Buliću Bračulju, koji je briljirao na dva međunarodna natjecanja – Međunarodna matematička olimpijada i Kiberprostorno matematičko natjecanje.

Od pojedinačnih nagrada Županija za prvo mjesto dodjeljuje 2.000 kuna, za drugo mjesto 1.500 kuna i za treće mjesto 1.000 kuna. Ekipne nagrade u istom se iznosu isplaćuju školama koje su se plasirale na natjecanje i to za specifičnu aktivnost za koju je i nagrađena. Uz učenike, nagrađeni su i mentori; njih 56 koji su mentorirali učenike osvajače Oskara znanja dobit će 1.500 kuna po osvojenoj nagradi. Mentori ekipa također su, po ekipi, dobili 1.500 kuna, neovisno o broju mentora. Popis svih nagrađenih po kategorijama i uspjehu možete vidjeti ispod.

Popis nagrađenih učenika osnovnih škola za pojedinačni uspjeh:

za 1. mjesto: Sara Hodžić, Luka Jerčić, Marin Mandić, Klara Tabak, Tonči Crljen i Julija Smoljo.
za 2. mjesto: Dario Eterović, Luce Jurac, Antonio Sivro, Mario Vrdoljak, Tin Matijaš, Mia Filipović,
za 3. mjesto: Hatidža Hadžić, Lucija Čače, Marta Ercegović, Lana Kelava Vrdoljak, Mario Vrdoljak, Ivan Jurić.

Popis nagrađenih učenika srednjih škola za pojedinačni uspjeh:

za 1. mjesto: Ivana Kocen, Duje Bauk, Luka Bulić Bračulj (matematika), Petra Koceić-Bilan, Antonio Vetma, Luka Bulić Bračulj (biologija),, Ivan Vuakdinović, Ema Buljan, Barbara Jurlin, Jagoda Sabljić, Mirko Armanda, Iva Šarić.
za 2. mjesto: Kate Kragić, Ema Buljan, Michelle Glibota, Bartol Bućan, Ana Dželalija, Klara Teklić, Roko Bogdan, Borna Perković Bruna Bakota, Luka Bulić Bračulj,
za 3. mjesto: Luka Vulić, Kaja Kljaković-Šantić, Ivan Nizić, Daniel Čulin, Ivana Kristić, Ivan Burazin, Luka Pudar, Alessia Macri

Nagrade za ekipno natcjecanje, osnovne i srednje škole:

za 1. mjesto: Klara Klanac, Frane Doljanin, Ivana Džaja (III. gimnazija Split), Roko Burmaz, Vita Šimac (GŠ Josipa Hatzea Split).
za 2. mjesto: Gabrijela Ujević, Klara Kujundžić, Natali Lovrić, Lara Lovrić (OŠ Tin Ujević Krivodol), Karmen Jelović, Dora Sovulj (OŠ Josip Pupačić Omiš), Zvonimir Delaš, Nino Borović (III. gimnazija Split), Ivo Jovanović (IV. gimnazija Marko Marulić, Split)
za 3. mjesto: Nikola Poljak, Stipe Radović (OŠ Ivana Lovrića Sinj)

Nagrade za međunarodna natjecanja:

za 3. mjesto: Luka Bulić Bračulj (III. gimnazija Split) za kiberprostorno matematičko natjecanje i Luka Bulić Bračulj na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO).

Izdvojeni članak

Proširila se vijest da je Splitsko-dalmatinska ukinula nagrade za najbolje učenike, u županiji to demantiraju

‘Ova djeca su najbolje što imamo’

Nakon potpisivanja odluke župan Boban čestitao je svim dobitnicima, njihovim mentorima i roditeljima te naglasio kako je praksa nagrađivanja najboljih zapravo poruka da Splitsko-dalmatinska županija cijeni “trud, zalaganje i izvrsnost”.

– Čestitam svim nagrađenim učenicima, a posebno njihovim mentorima i roditeljima. Usprkos značajnom smanjenju prihodovne strane Proračuna SDŽ, i ove godine Županija nastavlja s poticanjem izvrsnosti učenika osnovnih i srednjih škola, kao i njihovih mentora. Ova djeca su najbolje što imamo i u budućnosti će zasigurno biti nositelji napretka naše županije kao i cijele Republike Hrvatske, rekao je Boban.

Prije nekoliko dana u javnost je dospjela informacija da je Splitsko-dalmatinska županija ukinula nagrade za najbolje učenike i njihove mentore. Iz Županije su to sve demantirali istaknuvši da je dodjela nagrade samo odgođena, no oporba je tada istaknula da je tako odlučeno tek nakon pritiska roditelja i nastavnika.

– Natjecanja su održana, a rezultati objavljeni prije kraja proračunske godine. Da su pročelnik Đonlić i Splitsko-dalmatinska županija zaista htjeli dodijeliti nagrade, mogli su to napraviti bez ikakvih problema i zapreka još prošle godine, tada je rekao oporbeni gradski vijećnik Igor Skoko.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap