Pretraga

Internetom se širi šokantna snimka iz učionice: Učenik nastavnicu udario šakom u glavu

O međuvršnjačkom nasilju u školama ne govori se mnogo, a još manje o slučajevima nasilja između učenika i nastavnika. Jedan takav incident dogodio se u školi koja se nalazi u ruskoj regiji Pskov. Iz šokantne snimke koja se širi društvenim mrežama vidljivo je kako učenik udara nastavnicu šakom u glavu.

Foto: Unsplash/screenshot

Učenik iz ruske regije Pskov snimio je svog srednjoškolskog kolegu, Artema Skuratova kako udara nastavnicu šakom u glavu, nakon što mu je ona izmaknula stolicu.

Šire se horor priče nastavnika iz hrvatskih škola: ‘Učenik mi je stavio nož na vrat uz prijetnje ubojstvom’

A to je učinila nakon što je od njega zatražila da zbog ometanja nastave napusti učionicu. On je to odbio učiniti, a u pozadini snimke čuje se i kako se ostatak razreda podrugljivo smije nastavnici. Učenik se nastavio ljuljati na stolici, što je razljutilo profesoricu i ona mu izmiče stolicu.

Nakon što je ustao s poda, učenik nastavnici zadaje nekoliko udaraca šakom u glavu, a nakon toga je istrčao iz učionice.

Profesoricu matematike ovaj je učenik maltretirao već dulje vrijeme, prenose ruski mediji i navode kako je nakon ovog incidenta mladić završio na psihijatrijskom promatranju.

Podsjetimo kako se sličan incident pred nešto više od godinu dana dogodio i u Hrvatskoj. Nastavnik iz Čakovca navodno se fizički obračunao s učenicima, a nakon što su ga oni konstantno gađali kredama. Pokrenulo je to lavinu reakcija među nastavnicima koji su masovno dijelili iskustva nasilja koje su osjetili na vlastitoj koži, i to od strane učenika i roditelja. S ciljem osvješćivanja javnosti o tome koliko su često žrtve nekog oblika nasilja, prosvjetni djelatnici su i prosvjedovali.

Rezultiralo je to izmjenama Kaznenog zakona – od 1. siječnja ove godine zaposlenici odgojno-obrazovni djelatnici dobili su status službene osobe (čl. 87. stav. 3.). Takve osobe dobivaju pojačanu kaznenopravnu zaštitu kroz niz kvalificiranih oblika pojedinih kaznenih djela iz kataloga Kaznenog zakona u kojima se učinjena djela prema službenoj osobi, kao zaštitnom objektu, sankcioniraju kaznom koja je po svojoj mjeri teža od kazne za temeljni oblik počinjenja.

Na temu nasilja u školama srednja.hr održala je i tribinu, a koji su njeni zaključci možete pogledati u snimci u nastavku.

Internetom se širi šokantna snimka iz učionice: Učenik nastavnicu udario šakom u glavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap