Pretraga

Jedan od najvećih gradova otvorio natječaj za srednjoškolske stipendije, pogledajte koji su uvjeti

A- A+

Krenula je nova školska godina, a s njom i natječaji za stipendije. Grad Split već je otvorio jedan od natječaja namijenjenih srednjoškolcima, onaj za stipendije koje se dodjeljuju temeljem uspjeha. Mjesečni iznos stipendije je 106 eura.

učenje stipendija potprora

Ilustracija: Unsplash

Grad Split ove će godine dodjeljivati 40 stipendija srednjoškolcima s izvrsnim školskim uspjehom. Natječaj je već otvoren, a prema njemu mjesečna visina stipendije iznosi 106,18 eura, (800,00 kuna) mjesečno te se ona isplaćuje za deset mjeseci školske godine.

Stipendija se dodjeljuje temeljem uspjeha u školovanju

Učenici koji se žele prijaviti za stipendiju moraju zadovoljiti nekoliko uvjeta. Za početak, biti hrvatski državljani te imati  neprekidno prijavljeno prebivalište na području Splita najmanje jednu godinu prije objave natječaja.

Uvjet je i da su u prethodne dvije školske godine ostvarili prosječnu ocjenu najmanje 4,50 za svaku školsku godinu te da su u prethodne dvije godine osvojili jedno od prva tri mjesta na državnom ili županijskom natjecanju u znanju ili na međunarodnim olimpijadama, bez obzira na prosjek ocjene u prethodne dvije godine. Učenici koji konkuriraju za ovu stipendiju ne smiju primati ostale stipendije.

Izdvojeni članak
erasmus, euri, novac, euro

Ovo su stipendije za učenike i studente u Zagrebu: Uvode se promjene za socioekonomski status

Kako se prijaviti na natječaj?

Uz obrazac prijave koji se može preuzeti ovdje, učenici još trebaju poslati sljedeće dokumente:

  • Presliku domovnice;
  • Uvjerenje MUP-a o prebivalištu ( podatke o prebivalištu pribavlja Grad Split);
  • potvrdu o redovnom upisu u školsku 2023./2024. godinu,
  • potvrdu škole o prosjeku ocjena i preslika svjedodžbi prethodne dvije školske godine: (potvrda škole o prosjeku ocjena prethodne dvije školske godine i preslike svjedodžbi ili ovjerene preslike svjedodžbi prethodne dvije školske godine);
  • diplomu s državnih ili županijskih natjecanja ili potvrda o postignutom uspjehu (osvojeno jedno od prva tri mjesta) tijekom prethodne dvije školske godine,
  • diplomu Međunarodne olimpijade (osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnoj olimpijadi tijekom prethodne dvije školske godine),
  • vlastoručno potpisana izjava da nije primatelj druge stipendije ili da će prestati primati drugu stipendiju, ako mu se odobri stipendija Grada Splita.

Prijave s potrebnom dokumentacijom upućuju se preporučenom poštom na adresu:

Grad Split, Upravni odjel za društvene djelatnosti – Odsjek za odgoj, obrazovanje, znanost i tehničku kulturu,
Obala kneza Branimira 17, 21 000 Split,
s naznakom: ‘Prijava na Natječaj za dodjelu stipendije učenicima srednjih škola za školsku 2023./2024. godinu’

Rok za prijavu na natječaj je 15 dana od objave natječaja na stranicama Grada, a natječaj je otvoren od 5. rujna. Više detalja iz natječaja možete doznati u dokumentu ispod, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap