Pretraga

Ovo je pet stvari koje su se dogodile u proteklih tjedan dana, a mladi trebaju znati za njih

‘Pet stvari koje moraš znati ovog tjedna’ novi je projekt portala srednja.hr na društvenim mrežama kojemu je cilj informirati mlade o vijestima i novostima koje se tiču upravo njih. I ovog tjedna na portalu smo objavili niz informativnih i zabavnih vijesti. U nastavku doznajte koje smo izdvojili kao najvažnije.

portal srednja.hr

Portal srednja.hr | foto: srednja.hr

Svakog tjedna objavljujemo pet najvažnijih vijesti na našim društvenim mrežama u video formatu. To su vijesti o kojima bi mladi trebali znati jer se tiču upravo njih ili su povezane s temama o kojima razgovaraju ili čitaju u svoje slobodne vrijeme.

Tako je u posljednjih tjedan dana jedna od važnijih vijesti za sve studente nova iksica. Do kraja godine svi studenti moći će koristiti digitalnu studentsku iskaznicu na mobitelu koja će biti priznata u cijeloj Europi. Na ovogodišnjem prijemnom za Medicinski fakultet u Zagrebu palo je 56 posto kandidata. Maturantima je najteža bila kemija, a jedan pristupnik predložio je uvođenje provjere socijalno-emocionalnih kompetencija.

Izdvojeni članak
esej u vrećici, državna matura

Jeste li primijetili ovu promjenu na maturi? ‘I dalje se jamči visoka razina sigurnosti’

Nadalje, zagrebački maturanti dio svoje maturalne zabave proveli su u tramvaju. Iznajmili su ga i vozili se gradom uz natpis ‘posebna vožnja’. Dvojica studenta napravila su Stanomat – kalkulator koji računa bodove za studentske domove. Sada svi studenti mogu znati koliko će okvirno imati bodova na natječaju za studentske domove.

Prošlog tjedna završili su i upisi u srednje škole. Učenici sada mogu vidjeti u kojim je školama ostalo mjesta za jesenski rok, popis 20 najpopularnijih gimnazija i strukovnih škola, ali i koje su gimnazije i strukovne škole upisali učenici s najviše bodova u 2023.

U proteklom tjednu maturanti su saznali privremene rezultate državne mature, a vikend za nama obilježio je još jedan gaf NCVVO-a. Nakon što je zbog pogreške na ispitu Matematike više razine svima dodijeljen jedan bod, ista stvar dogodila se na Politici i gospodarstvu. Što iz ove situacije trebamo naučiti o USKOK-u svakako pogledajte u videozapisu ispod.

@srednja_hr Za sve ostale vijesti posjetite srednja.hr 💪 … #maturalna #iksica #student #srednja #srednjahr #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Copy link
Powered by Social Snap