Pretraga

Srednje škole Zagrebačke županije prelaze na online nastavu do zimskih praznika

A- A+

Početkom ovog tjedna na online nastavu prešle su srednje škole Varaždinske i Osječko-baranjske županije. Od ponedjeljka na C model prelaze i srednje škole Međimurske županije, a od 14. prosinca i one u Primorsko-goranskoj županiji. Danas je odluku o prelasku na online nastavu za srednje škole donijela i Zagrebačka županija.

Foto: srednja.hr

– S obzirom na epidemiološku situaciju s više od 3.500 aktivnih slučajeva na području Zagrebačke županije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave na daljinu za srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županije i to u razdoblju od 30. studenoga do 24. prosinca 2020. godine, priopćili su iz Zagrebačke županije, a odluka je dostupna pri dnu teksta.

Napomenimo ovom prilikom i kako Grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije. Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zaraza koronavirusom utvrđena je kod 376 osoba, dok je na nacionalnoj razini 4.080 novozaraženih. U nove mjere koje na snagu stupaju u ponoć s petka na subotu ne ulazi prelazak škola na online nastavu, nego će o tome i dalje odlučivati lokalni stožeri u suradnji sa županijskim epidemiolozima i ravnateljima škola. Ranije danas, podsjetimo, slične su odluke donijele Primorsko-goranska i Međimurska županija, o čemu više možete čitati na linku. Također, odlučeno je i da se za sve učenike u Hrvatskoj ukida drugi dio zimskih praznika koji se trebao održati u veljači, dok se prvi produljuje za tjedan dana. O tome više na poveznici.

Download [2.33 MB]

Srednje škole Zagrebačke županije prelaze na online nastavu do zimskih praznika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap