Pretraga

I učenici su danas bili na sastanku u Vladi: ‘Obećali su razmotriti naše zahtjeve’

A- A+

Prije no što su sindikalisti došli na sastank s predstavnicima Vlade oko povećanja koeficijenta, u Vladi je održan još jedan sastanak. Nakon što je završio veliki prosvjed učenika na Markovom trgu, koji je započeo u 14 sati, učenike je primio predstojnik premijerova Ureda Zvonimir Frka-Petešić.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Zadovoljni smo sastankom, rekla nam je Leonarda Šmigmator, koordinatorica prosvjeda učenika za klimu.

I prije no što su sindikalisti došli na sastank s predstavnicima Vlade oko povećanja koeficijenta, u Vladi je održan još jedan sastanak.

Primio ih predstojnik premijerova Ureda

Izdvojeni članak

U petak u Zagrebu prosvjeduju mladi: ‘I mi želimo živjeti i doseći starost’

Nakon što je završio veliki prosvjed učenika na Markovom trgu, koji je započeo u 14 sati, učenike je primio predstojnik premijerova Ureda Zvonimir Frka-Petešić.

– Gospodin Petešić poslušao je naše zahtjeve te nam obećao kako će ih Vlada razmotriti. Također, obećao nam je da će Hrvatska za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unje poticati druge članice da paze na okoliš, ispričala je kratko nakon sastanka klimatska aktivistkinja Leonarda Šmigmator.

Učenici: Želimo doseći starost

Pokret mladih za klimu, podsjećamo, prije godinu dana pokrenula je mlada, tada 15-godišnja Greta Thurnberg. Od tada, taj pokret dostigao je globalne razmjere, a pridružili su mu se i hrvatski učenici.

– Prosvjedujemo protiv onih koji i dalje ispred naše budućnosti stavljaju vlastitu zaradu. Protiv onih kojima nije bitno kako će društvo izgledati za 10 godina pa ga zato uništavaju radi lakog profita. Prosvjedujemo za one koji se za sebe ne mogu izboriti sami. Također, prosvjedujemo i za nas same. Jer i mi želimo živjeti i doseći starost i da naša djeca ne moraju za nama čistiti naše pogreške, poručili su učenici uoči prosvjeda.

I učenici su danas bili na sastanku u Vladi: ‘Obećali su razmotriti naše zahtjeve’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap