Pretraga

Učenici koji su upisali ovih 25 zanimanja mogu dobiti stipendiju od 39.000 kuna

A- A+

Upisi u srednje škole su završili, a kao i niz prethodnih godina, Grad Zagreb će i u sljedećoj školskoj dodjeljivati stipendije  srednjoškolcima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva. Stipendija se dodjeljuje učenicima koji su upisali 25 strukovnih programa, a njen ukupni iznos za tri godine je 39.000 kuna.

Foto: Unsplash

Učenici koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva na području Zagreba i u sljedećoj će se školskoj godini moći prijaviti na natječaj za stipendije. Stipendija se dodjeljuje kroz deset mjeseci školske godine i za učenike prvih razreda iznosi 1.000 kuna, drugih 1.300, a za učenike trećih razreda 1.600 kuna mjesečno. Riječ je, dakle, o ukupno 39.000 kuna za sve tri godine školovanja. Listu srednjoškolskih smjerova čiji će učenici moći konkurirati za ovu stipendiju u školskoj godini 2020./2021. Grad Zagreb već je objavio.

Izdvojeni članak
stipendije

Studenti, pozor: Otvoren natječaj za stipendiju od čak 3.000 kuna mjesečno

Riječ je o sljedećih 25 deficitarnih zanimanja: alatničar, armirač, autolakirer, autolimar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, fasader, instalater kućnih instalacija, keramičar – oblagač, krojač, krovopokrivač i izolater, ličilac – soboslikar  – dekorater, mesar, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, podopolagač, staklar, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.

Natječaj za ovu stipendiju dosadašnjih se godina raspisivao u listopadu, dakle tijekom prvog polugodišta nastavne godine, a bit će objavljen na web stranici Grada Zagreba. U prošlim natječajima tijekom sastavljanja liste dobitnika u obzir se uzimao uspjeh u sedmom i osmom razredu osnovne škole, postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom osnovnog školovanja te socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata.

Nakon završetka školovanja stipendist je dužan raditi na području Grada Zagreba odnosno, uz suglasnost davatelja stipendije na području Hrvatske, najmanje onoliko vremena koliko je primao stipendiju. Učenici koji bez opravdanog razloga ne završe razred za koji se prima stipendija, odbiju ponuđeno zaposlenje, jednostrano raskinete radni odnos ili u roku Gradu ne dostavite podatke o tijeku školovanja i o zaposlenju, stipendiju moraju vratiti.

Odluku Grada Zagreba s listom deficitarnih zanimanja kojima se u 2020./2021. dodjeljuje stipendija, možete vidjeti u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [300.55 KB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap