Pretraga

Nove restrikcije na Instagramu: Mlađima od 18 neće se prikazivati dvije vrste sadržaja

Instagram uvodi nove restrikcije kojima se ograničava vidljivost dvije vrste sadržaja mlađima od 18 godina. Riječ je o objavama koji promoviraju proizvode za gubitak težine i onima koji promoviraju različite vrste kozmetičkih operacija.

Foto: Erik Lucatero; Unsplash

Čak niti zvijezde ‘A-liste’ neće biti pošteđene nove restrikcije koju Instagram uvodi zbog sve bržeg rasta tzv. influencer marketinga, piše The Verge. Maloljetnim korisnicima bit će ograničena vidljivost objava koje promoviraju proizvode za gubitak težine ili operativne kozmetičke zahvate, a u nekim slučajevima takve će se objave u potpunosti uklanjati.

Restrikcija se uvodi za one objave koje potiču korisnike da kupe proizvod ili su popraćene cijenom tog proizvoda, a osim na Instagramu, primjenjivat će se i na Facebooku.

Kako su priopćili iz kompanije, ažurirana pravila dio su težnje da Instagram postane pozitivna platforma za sve te da se ‘umanji pritisak koji je rezultat korištenja društvenih mreža’, posebice kada je u pitanju fizički izgled.

Čelnici Instagrama također poručuju korisnicima da, kada naiđu na zabrinjavajuću objavu koja krši nova pravila, istu prijave.

– Nova politika Instagrama će se razvijati prema potrebi, ali vjerujemo da je ovo dobar korak ka zaštiti naših korisnika, zaključili su iz kompanije.

Nove restrikcije na Instagramu: Mlađima od 18 neće se prikazivati dvije vrste sadržaja
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap