Pretraga

Pa što je s ljudima? TikTokom kruži jako bizaran i uvredljiv izazov

A- A+

Možda i najgori događaj u ljudskoj povijest jest Holokaust. Svi znaju o čemu je riječ te koliko je života izgubljeno, i to na najokrutnije moguće načine. Radi se o vrlo ozbiljnoj temi, no pojedini korisnici TikTok-a su mislili da bi to mogli pretvoriti u još jedan od izazova na toj društvenoj mreži, pa se tako rodio i holocaust challenge, piše Fortune.

Foto: Unsplash

TikTok je društvena mreža na kojoj se mogu postavljati kratki video uradci, a vrlo često se radi o raznim izazovima ili kratkim plesnim rutinama. Radi se o mreži koja bilježi ogroman rast novih korisnika, usprkos cijeloj situaciji u kojoj se TikTok nalazi na američkom tržištu.

Izdvojeni članak
tiktok

Nakon što je najavljeno ukidanje aplikacije, TikTok zaprijetio: Tužit ćemo vas!

Inače se radi o društvenoj mreži koju vežemo uz slatke i kratke videe koji mogu uljepšati dan, no ovaj put to nije slučaj. Naime, nedavno su počeli iskakati i videi koji nemaju toliko dobru poruku, blago rečeno. Riječ je o bizarnom izazovu #holocaustchallenge u kojem je zadatak predstaviti se kao žrtva Holokausta.

Naravno, čim je trend zamijećen među korisnicima na Twitteru, uslijedila je hrpa kritika i osuda od strane svih. No, videi se i dalje nastavljaju pojavljivati na TikTok-u, pa su odlučili ukinuti mogućnost hashtaga #holocaustchallenge, misleći da će to biti dovoljno kako bi suzbili ovaj neukusan trend. Video uradci se i dalje pojavljuju, no TikTok ne poduzima nikakve daljnje akcije.

Ovo nažalost nije jedini primjer loše strane TikTok-a, pa se slični videi snimaju i na temu terorističkog napada 9/11 te nasilja u obitelji. Nikome nije jasno je li zaista riječ o potpunoj neosjetljivosti korisnika, ili pak o neuspjelim pokušajima privlačenja pažnje na ove teške teme. Što god bio slučaj, tome mjesta na TikTok-u ne bi trebalo biti i nadajmo se da će se vratiti tome da bude ono simpatično i pozitivno mjesto na Internetu.

tiktok
Share via
Copy link
Powered by Social Snap