Pretraga

U nekoliko koraka do savršenog hoda u štiklama

A- A+

Štikle mnogim ženama donose više samopouzdanja, ali i realno boljeg izgleda. Zbog njih izgledate više, gracioznije, noge se doimaju dužima, a i stražnjica izgleda bolje. Sve to ipak pada u vodu ukoliko ne znate hodati na potpeticama. Kako ne biste izgledali smiješno, već iskoristili sve prednosti koje nude štikle, donosimo nekoliko jednostavnih savjeta.

Gotovo da nema žene koja ne voli obući cipele na visoku petu, no puno je manje onih koje u njima zaista znaju i hodati. One kojima to polazi za rukom, ili bolje rečeno nogom, uživaju u samopouzdanju i poboljšanom izgledu. Ukoliko želite biti jedna od njih, Zadovoljna donosi nekoliko trikova za savršeni hod u štiklama.

Izdvojeni članak

Skupina liječnika otkrila je opasnosti omiljenih vrsta cipela

Pravilno držanje

Ovo je osnovni faktor dobrog kretanja u visokim petama. Nježno zabacite ramena unatrag, što će vas u trenutku izdužiti i učiniti višima. Bokove zarotirajte malo natrag pri čemu će vam i stražnjica izgledati više podignuto, a kako biste to lakše izveli ključno je aktivirati trbušne mišiće koji su središnji dio tijela. Nakon kratkog vremena vježbanja ovaj stav tijela postaje sasvim prirodan.

Čvrsti zglobovi

Mnogim ženama se pri hodanju na potpeticama klimaju zglobovi, a to se događa kada većinu težine stavljate na petu. Rješenje je da težinu prebacite na čitavo stopalo ili na prste.

Opuštena koljena

Kad hodate u štiklama nipošto nemojte previše stisnuti mišiće nogu i koljena jer ćete djelovati ukočeno i neprirodno. Koljena morate lagano opustiti i tako ih držati svo vrijeme hodanja.

Izdvojeni članak

Ovako ćete najlakše naučiti hodati u štiklama

Samouvjerenost

Dok koračate gornji dio tijela ne smije biti ni previše naprijed niti previše natrag. Zamislite da lagano klizite kroz zrak, a to će vam dati samouvjerenost i seksepil.

Niže potpetice za početak

Počinjete li tek hodati u potpeticama, krenite s niskim potpeticama te s vremenom prijeđite na više i visoke. Treba znati da što je potpetica viša to je potrebnije da tijekom hoda težinu što više prebacujete na prste, a ne na petu i da ne radite korake cijelim stopalom.

Izdvojeni članak

Video: Evo što štikle rade vašim stopalima i zašto ih trebate izbjegavati

Noga ispred noge

Kada hodate u štiklama noga treba ići pred nogu, tako da se unutarnje strane bedara lagano dodiruju.

Produženi korak

Ne radite premale korake jer to izgleda nezgrapno, a vi ne djelujete nimalo ženstveno. Hodajte lagano produženim korakom, a idealna dužina koraka je ona koja je u ravnini sa zamahom ispružene ruke dok hodate.

U nekoliko koraka do savršenog hoda u štiklama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap