Pretraga

Zabranjene ljubavne afere profesora i učenika na ekranu

A- A+

Inspiracija mnogim redateljima i scenaristima je ljubav, i to ona zabranjena. Ima ih mnogo, a filmovi su snimani i po zabranjenim ljubavima između profesora i učenica ili pak profesorica i njihovih učenika. Afere koje su nerijetko imale uporište u istinitim pričama potaknule su mnoge filmaše da naprave slična ostvarenja. Većina ovih filmova dijeli jednu stvar – a to je da mnogi profesori u konačnici požale što su se upustili u ovakvu aferu.

Screenshot: YouTube

Seksualni ili ljubavni odnosi između profesora i učenika oduvijek su potpuno neprihvatljivi. Ukoliko se radi o maloljetnoj osobi onda je i zakonom zabranjeno profesoru ili profesorici da se ‘spetlja’ sa svojim učenikom. Svejedno, to se ipak zna dogoditi, a priče zabranjenih afera često puta su izvor inspiracije mnogim filmašima.

Donosimo vam neke od filmova koji opisuju učeničko – profesorske ljubavne afere.

Obrnuta edukacija

Mladi Michael (David Kross) u filmu ‘The Reader’ bavi se edukacijom mnogo starije Hanne koju glumi Kate Winslet. On ju upoznaje sa svijetom poezije, dok ona njemu to kompenzira na jedan potpuno drugačiji način.

Vruća afera 15 – godišnjeg učenika i profesorice likovnog

Učiteljica likovne umjetnosti Sheba, koju glumi Cate Blanchett, potpuno se zaljubi u 15 – godišnjeg učenika. Film ‘Notes on a Scandal’ opisuje strastvenu romansu puno starije učiteljice i njezina očaravajućeg učenika, prepunu tajni i spletki. U cijelu radnju uključuju se i suprug učiteljice te starija kolegica nastavnica koja sazna za cijelu aferu i počne ucjenjivati mladu profesoricu Shebu.

Afera koja se nikad nije ostvarila

U filmu ‘Summer School’, učenica Pam House pretpostavlja da bi njezin kul otkačeni profesor mogao s njom završiti  pa je cijela radnja usmjerena prema njezinim očitim pokušajima zadobivanja njegove naklonosti. Razlog više je taj što mladi profesor ima još mlađu, 21 – godišnju djevojku. No profesor Mr. Shoop nikad nije  prešao tu tanku liniju sa svojom učenicom.

Lukave igre moći

U satiričkom filmu ‘Election’ profesor civilne kulture, Jim McAllister (Matthew Broderick) želi pobijediti svoju učenicu Tracy Flick u srednjoškolskim izborima. U toj utrci za glasove, učenica koju utjelovljuje Reese Witherspoon zavodi svog profesora, a on potpuno pada na njenu lukavu igru. Scene zavođenja kulminiraju kad profesor zbog afere izgubi svoj posao.

Zabranjene ljubavne afere profesora i učenika na ekranu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap