Pretraga

Gradi se novi studentski dom: ‘Za vrijeme rokova studenti su do sada ostajali bez smještaja’

A- A+

Sveučilište u Splitu kreće u gradnju još jedog studentskog doma. U tijeku je javna rasprava oko zamjene urbanističkog plana kako bi se na kampusu omogućila dodatna gradnja. A prije nego se i izgradi novi, studente će dočekati preuređeni Dom Brune Bušića.

Foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Javna rasprava o Prijedlogu Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja kampusa Sveučilišta u Splitu održala se u utorak, 26. svibnja u Banovini.

Izdvojeni članak

Još jedno sveučilište raspisalo natječaj za rektorovu nagradu: Rok za prijave jako je kratak

Riječ je o poduzimanju pripremnih radnji za gradnju studentskog doma, koji bi se po riječima Filipa Klarića-Kukuza, glavnog tajnika Sveučilišta u Splitu, gradio na području gdje se sada nalazi Auto kuća Marjan.

Naime, uprava Sveučilišta u Splitu na čelu s rektorom prof. dr. sc. Draganom Ljutićem, okrenula se rješavanju ovog gorućeg pitanja svjesna kako je veliki problem za studente iz drugih krajeva koji odaberu Split za nastavak visokoobrazovnog školovanja, upravo pronalazak adekvatnog smještaja.

Postanarski stanovi su skupi, studente tjeraju da se isele kad počne sezona

– U studentskim domovima splitsko sveučilište raspolaže s oko 1.250 smještajnih kapaciteta, što je za naše studente, ali i brojne strance koji dolaze tu na studij preko Erasmus programa, nedostatno. Kako su podstanarski stanovi skupi i donedavno su se ljeti iznajmljivali turistima, studenti bi često ostajali bez smještaja za vrijeme ispitnih rokova, pojašnjavaju sa Sveučilišta.

Ističu da kontinuirano rade na rješavanju problema smještaja studenata u domovima, i na taj način omogućavaju rast studentskog standarda.

Balkon, klima, hladnjak i wi-fi… Što će ti više?

Izdvojeni članak

[FOTO] Konačno jedna dobra vijest: Sveučilište karantenu iskoristilo za uređenje Kampusa

Uz pripremne radnje za gradnju novog studentskog doma, upravo je u tijeku i dovršetak obnove Studentskog doma Bruno Bušić, gdje će od jeseni studente dočekati uređene sobe, od kojih svaka sadrži balkon, klimatizacijski uređaj, hladnjak i wi-fi internetsku vezu, a posebna pažnja se posvetila i uređenju i opremanju soba za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

– Ukupno 465 studenata boravit će u 121 trokrevetnoj sobi i 49 dvokrevetnih soba, zaključuju iz Splita.

Gradi se novi studentski dom: ‘Za vrijeme rokova studenti su do sada ostajali bez smještaja’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap