Pretraga

Hrvatska dobiva još jedan studij informatike, planiraju upisati 60 studenata

A- A+

Od akademske godine 2021./2022. Vukovar dobiva i studij informatike. Preddiplomski stručni studij trebao bi upisivati 30 redovnih i 30 izvanrednih studenata, a kako nam je potvrdio Željko Sudarić, dekan Veleučičišta Lavoslav Ružička, studij su pokrenuli uz mentorstvo Tehničkog veleučilišta iz Zagreba. U bližoj budućnosti planiraju pokrenuti i studij primaljstva.

Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru
Foto: Youtube screenshot; Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru

Ako sve bude po planu, od akademske godine 2021./2022. Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru trebalo bi dobiti novi studij informatike. Rezultat je to sporazuma koji su potpisali dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić i dekan Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Goran Malčić.

Mentorirat će ih TVZ

Izdvojeni članak

Još jedno sveučilište u Hrvatskoj planira pokrenuti studij novinarstva: ‘Ideja je potekla od studenata’

Prema sporazumu, TVZ bi trebao biti ‘mentor institucija’ prvih nekoliko godina dok Veleučilište u Vukovaru ne obrazuje potreban nastavni kadar.

– Radi se o preddiplomskom stručnom studiju, a planiramo od MZO-a zatražiti kvote od 30 redovnih + 30 izvanrednih zbog kvalitete nastave i zbog toga što su praktikumi predviđeni za grupe od 30 studenata. Nadamo se da ćemo prve studente upisati u akademskoj godini 2021/.2022. kada se planira preseljenje Veleučilišta na novu lokaciju u Radničkom domu, rekao nam je dekan Sudarić.

Osim informatike, u planu je i studij primaljstva

Stručni studij informatike nije jedini novi studij koji planiraju pokrenuti. Kako nam kaže dekan Sudarić, u suradnji s Hrvatskom komorom primalja, Nacionalnom memorijalnom bolnicom Vukovar te Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek su pokrenuli razgovore o pokretanju stručnog preddiplomskog studija primaljstva. Već su trebali potpisati i sporazum, no to je zbog epidemije koronavirusa nakratko odgođeno.

Izdvojeni članak
dvorana predavanje

Jedan od najpoželjnijih studija među maturantima uskoro i na Sveučilištu u Splitu

Razlog pokretanja novih studija i uopće ulaganja u razvoj Veleučilišta leži u činjenici, ističe dekan, da su njihvoi studenti prepoznati stručnjaci na tržištu rada.

– Želja nam je da prelaskom u novu zgradu Radničkog doma, što je projekt u suradnji sa Gradom Vukovarom vrijedan 70 milijuna kuna, uvedemo i nekoliko novih studijskih programa jer su nam dosadašnja iskustva pokazala da su naši studenti prepoznati na tržištu rada po svom znanju, uspješnosti i kvalitetnoj edukaciji, vrlo su uspješni samostalni poduzetnici, a na nama je da budućim studentima omogućimo nove programe kako bi uspješno odgovorili na potrebe tržišta rada te ostvarimo svoj plan i pomognemo našem gradu da postane studentski grad budućnosti, zaključio je Sudarić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap