Pretraga

Studenti na Savi objavljuju fotke dugih redova pred menzom, SC: ‘Nije bilo čekanja dužeg od 15 minuta’

U popularnoj grupi studentskog doma Stjepan Radić na Facebooku studenti i dalje objavljuju fotografije dugih redova pred tamošnjom menzom. Nedavno smo napravili test koji je pokazao da se u redu čeka 18 minuta, ali da se to može odužiti i na pola sata. Iz zagrebačkog SC-a kazali su nam da su i oni proveli mjerenje vremenskog čekanja te je ustanovljeno da nije bilo čekanja dužeg od 15 minuta.

menza na savi

Menza u studentskom domu Stjepan Radić | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Dugim redovima pred menzama studentskog doma Stjepan Radić, sudeći prema objavama u Facebook grupama, još uvijek nije došao kraj. Kao što smo pisali, studenti su se tjednima žalili na dugo čekanje za obrok u menzi jer prvo obje menze nisu radile za večeru, a potom za ručak.

SC: ‘Ustanovljeno je kako nije bilo dužeg čekanja od 15 minuta’

Iz Studentskog centra (SC) u Zagrebu sada su nam rekli da su i oni proveli mjerenje vremenskog čekanja na blagajnama u restoranima studentskog doma Stjepan Radić. Naveli su da se dugački redovi stvaraju prije samog početka otvaranja restorana.

– Ustanovljeno je kako nije bilo dužeg čekanja od 15 minuta. Nakon što se restoran otvori redovi se u vrlo kratkom periodu smanje, rekli su nam iz SC-a u Zagrebu.

Podsjetimo, naš test pokazao je da se u redu koji se proteže izvan menze čeka 18 minuta. S time da se na nekim fotografijama u grupama može vidjeti da redovi znaju dosezati i do četvrtog paviljona, što bi okvirno značilo da studenti u redu za menzu znaju čekati i pola sata. Nakon što su iz Studentskog odbora Save svojedobno na Facebooku napisali da problem stvara i što je velik broj radnika u menzama na bolovanju, nedavno je SC otvorio oglas za rad studenata u menzama. Satnica je 6,50 eura.

Izdvojeni članak
red pred menzom na savi

Studenti se već tjednima žale na duge redove u menzama na Savi: Provjerili smo koliko se čeka

‘Sama satnica koja se nudi je vrlo atraktivna’

– Studenti u prehrani SC-a u Zagrebu obavljaju pomoćne poslove u kuhinji. Zadovoljni smo odazivom studenata koji se javljaju na oglase, a i sama satnica koja se nudi je vrlo atraktivna. Studentski centar u Zagrebu ima 16 restorana subvencionirane studentske prehrane te poslovnu jedinicu Ugostiteljstva i cateringa koje nudi uslugu posluživanja hrane i pića na Sveučilištu u Zagrebu i fakultetima. Ukupan broj zaposlenih u prehrani i poslovnoj jedinici Ugostiteljstva i cateringa je cca 550, pojasnili su iz zagrebačkog SC-a.

Slastičarnica na Savi još uvijek ne radi zbog pokvarenog lifta u kojem su znali zapeti radnici i poplave koja se tamo dogodila. Podsjetimo, i prošle akademske godine iscrpno smo izvještavali o velikim redovima pred zagrebačkim menzama. U listopadu prošle godine tako je problem stvarao novi sustav naplaćivanja zbog kojeg su se računi sporo izdavali, a to je posljedično stvaralo gužve. I tada smo fotografirali redove pred menzom na Savi koji su identični sadašnjima. Iz zagrebačkog SC-a rekli su da čekanje u redu ovisi o samim konzumentima te njihovim željama što stavljaju na tanjur te o biranju deserta zbog čega se zna produžiti red.

Situacija se jedno vrijeme smirila, no u svibnju ponovno je bilo problema na Savi. Gužve je stvaralo to što vikendom nije radila prva menza koja tijekom tjedna nije radila ni za večeru. Zagrebački SC tada je pojasnio da je koronavirus utjecao na njihovo poslovanje te da im nedostaje radne snage – kuhara, konobara i pomoćnih radnika.