Pretraga

Brzinsko ponavljanje prije mature iz Informatike: Možete li dobiti 100% na pitanjima s prijašnjih ispita?

A- A+

Oko tri tisuće učenika u srijedu će na državnoj maturi pisati Informatiku. Prosječna ocjena koju su ostvarili na ispitu je 2,66, a kako bi što bolje riješili ispit, maturantima se, među ostalim, savjetuje da se pripremaju pomoću ranije provedenih ispita. Za posljednje ponavljanje prije sutrašnjeg ispita mature iz Informatike izdvojili smo devet pitanja s prošlogodišnjeg.

informatika državna matura 2022

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

 

Maturanti koji u srijedu u devet ujutro izađu na ispit iz Informatike, a takvih je oko tri tisuće, pred sobom će imati ispitne materijale u kojima se nalazi 36 zadataka. I to onih višestrukoga izbora, zadataka dopunjavanja, kratkoga odgovora i produženoga odgovora. Za njihovo rješavanje maturanti imaju maksimalno 100 minuta.

Ukupno je na ispitu moguće ostvariti 50 bodova, od čega 54 posto donose zadaci u području računalno razmišljanje i programiranje, 36 posto informacije i digitalna tehnologija te preostalih 10 posto digitalna pismenost i komunikacija i e-Društvo. Prilikom pisanja ovog ispita maturanti ne smiju koristiti kalkulator. Ispitni katalog za Informatiku detaljno možete proučiti ovdje.

U nastavku smo, za zadnje ponavljanje prije sutrašnjeg ispita, izdvojili devet pitanja s prošlogodišnjeg. Za njihovo rješavanje potrebna je samo brzinska registracija u naš sustav kvizovi.srednja.hr.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

 

Točne odgovore možete vidjeti klikom na ikonu ‘nastavak teksta’.