Pretraga

Ovih sedam stvari morate napraviti zadnjeg tjedna škole: Tost-party u razredu je jedna od njih

A- A+

Ove nastavne godine zadnji tjedan traje zapravo samo tri dana jer je u četvrtak praznik pa ni u petak nema nastave. Tog petka, 23. lipnja, službeno počinju ljetni praznici. Ti posljednji dani nastave najviše služe učenicima koji žele ispraviti negativne ocjene i onima koji žele povećati ocjenu iz nekog predmeta. No, zadnji tjedan škole ne služi samo tome, stoga vam u ovom članku donosimo popis od sedam stvari koje obavezno morate napraviti zadnja tri dana prije odlaska na praznike.

tost na tanjuru na drvenom stolu

Foto: Unsplash

Oni čije su ocjene već odavno zaključene, zadnje dane nastave provode sjedeći u klupama, slušajući kolege koji odgovaraju za ispravak negativne ili povećanje ocjene i čekaju školsko zvono. Kako vam posljednja tri dana u školi, jer je u četvrtak Dan antifašističke borbe pa nema nastave, ne bi prošla samo u slušanju odgovaranja vaših prijatelja, donosimo popis od sedam stvari koje morate napraviti prije početka ljetnih praznika koji počinju u petak 23. lipnja.

#1 Isplanirajte ljeto iz snova

Svake godine maštamo kako će baš to ljeto biti ono naše ljeto. Kada ćemo se zabaviti kao nikada u životu, vjerojatno otići na more ili neke bazene, možda se i zaljubiti u nekoga na plaži. No, kako to ne bi bili samo pusti snovi, izvadite papir i olovku i zapišite sve što želite ovog ljeta raditi. Tako ćete imati jasan pregled igre i vidjeti što je moguće ostvariti, a što ne.

Kada sve stavite na papir, oduzmete i zbrojite, moći ćete izabrati ono što najviše želite raditi i fokusirati se najviše na te stvari. Bit će vam puno lakše napraviti tri od deset stvari koje ste planirali jer ako pokušate napraviti previše stvari odjednom, upast ćete u kaos i nećete moći u potpunosti uživati u svim stvarima i prije nego se okrenete, već ste natrag u klupama i činit će vam se da ste potratili ljeto.

Izdvojeni članak

Jeste li već isplanirali ljeto? Donosimo iskustva koja nikako ne biste smjeli propustiti

#2 Pomirite se s frendicom ili frendom

Sigurno ste se tijekom školske godine posvađali s nekime iz škole. Kako ne biste s tom ljutnjom otišli na praznike, jer je vrlo vjerojatno da ćete o toj svađi bez ‘zaključka’ razmišljati cijelo ljeto, progutajte svoj ego i prvi recite ‘oprosti’. Bilo da je to bilo zato što ste nekome pošarali bilježnicu, poslali ružnu poruku, rekli nešto što je povrijedilo njihove osjećaje, skupite hrabrosti i učinite prvi korak. Svakako ćete toj osobi porasti u očima, a i vi ćete se osjećati bolje i mirne duše možete otići na praznike.

Izdvojeni članak
online nastava profesor

‘Tko nije naučio najbolje mu je da ode živjeti ispod Savskog mosta’: Najgore stvari koje smo slušali od nastavnika

#3 Napravite tost-party u razredu

Dok vaši kolege imaju briga oko odgovaranja u zadnji tren, to ne znači da vi morate 45 minuta provesti skrolajući po mobitelu. U dogovoru s profesorom ili profesoricom organizirajte tost-party. Netko donese toster, netko tost, netko sir, netko salamu, netko kečap ili već neki drugi umak po želji i nahranite cijeli razred, ali i profesore. Naravno, to radite u što većoj tišini kako ne bi previše ometali one koji ispravljaju ocjene. I pazite da ne opečete jezik!

@srednja_hr Lagan sam 😎 #srednjahr #ocjene #skola #krajskole #praznici #ljeto #mozaknapašu #laganini #mammamia #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – Grše

#4 Napravite prank na razredniku/ici ili najdražem nastavnika/ici

Neki mali prank koji neće nikoga ozlijediti ili uništiti školsku imovinu neće nikome naštetiti. Na kraju školske godine valja se dobro nasmijati, pa zašto to ne bi napravili svom razredniku ili razrednici? Ili ako oni nisu za to, možete to napraviti najdražem nastavniku ili nastavnici. Ideje za prank ostavit ćemo vama jer ipak ih vi najbolje poznajete i znate interne šale koje bi im mogle izmamiti osmijeh na lice.

Izdvojeni članak

Maturanti razredniku donijeli pečenje, on pustio suzu: Zbog njega im nije bilo muka ići u školu

#5 ‘Tetovirajte’ se

Osim ako ne živite blizu svoje BFF, vjerojatno ih nećete vidjeti sve do devetog mjeseca. Iako ćete se vjerojatno svakodnevno čuti preko društvenih mreža, zadnjeg tjedna škole možete napraviti ipak nešto što ćete pamtiti i dok ćete biti odrasli ljudi. Uzmite kemijske olovke i ‘tetovirajte’ jedni druge. Ovo, naravno, ne morate raditi sa svima u razredu, već samo s onima koji vam puno znače.

Tako na ruku možete nacrtati lažnu tetovažu, nešto što ćete samo vi razumjeti, nešto što će vas vezati preko ljeta. Odnosno, nešto što će vas vezati do prvog kupanja, bilo u kadi, pod tušem, na moru ili u bazenu.

Izdvojeni članak

POV: Roditelji su, umjesto odlaska na more, ljeto odlučili iskoristiti za radove u kući/stanu

#6 Zahvalite apsolutno svim nastavnicima što su vas trpjeli još jednu godinu

Budimo iskreni, niste cijelo vrijeme bili med i mlijeko. Nekada ste bili pomalo i nemogući, a vaši nastavnici su to tolerirali. Ne trebate im kupovati poklone, osim ako to ne želite, ali nećete ništa izgubiti ako svakome napravite neku čestitku što su bili tako tolerantni prema vama. Uz to, vidjet ćete ih ponovno i iduće školske godine pa neće biti na odmet ako im ostanete u nešto ljepšem sjećanju.

Izdvojeni članak
učenik piše u bilježnicu u razredu

Školski kalendar s praznicima za 2023. I 2024. školsku godinu

#7 Pogledajte kada počinje nastava iduće školske godine i do kada traje

Posljednje, ali ne i najmanje važno, pogledajte koliko točno dana odmora imate do početka nove školske godine. Uz to, možete pogledati i do kada traje iduća školska godina, ali i na koje dane padaju praznici. To možete provjeriti u našem školskom kalendaru za 2023./2024. godinu. Uživajte u dugom i toplom ljetu!

Copy link
Powered by Social Snap